logo


Τη στιγμή που το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη μας παραμένει εκρηκτικό, ο Δήμος Διονύσου χάνει έναν από τους συνεργάτες του, που του καταλογίζει μάλιστα απαξίωση και υποτίμηση του έργου του. Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση στη σελίδα τους στο facebook, οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγ. Στεφάνου υπογραμμίζουν πως μέχρι νεωτέρας παύουν τη συνεργασία με το Δήμο Διονύσου στον τομέα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Οι Εθελοντές τονίζουν πως στην απόφασή τους αυτή οδηγήθηκαν εξαιτίας της απαξίωσης του έργου τους από το Δήμο, ο οποίος φέτος τους επιχορήγησε με “φιλοδώρημα”- όπως το αποκαλούν-1000 ευρώ, όταν ο Φιλοζωικός Σύλλογος που δραστηριοποιείται στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου πήρε 4500 ευρώ, ποσόν κατά 30% αυξημένο σε σύγκριση με πέρυσι. Στην επιστολή τους προς το Δήμο Διονύσου, τέλος, οι Εθελοντές τον καλούν να αναλάβει στο εξής όλες τις ευθύνες για την τύχη των αδέσποτων στον Αγ. Στέφανο, όπως ο νόμος ορίζει:

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως το σωματείο μας παύει να συνεργάζεται με τον Δήμο Διονύσου μέχρι νεωτέρας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη συνεργασία μας ήταν η ανακοίνωση των επιδοτήσεων προς τους συλλόγους, τα σωματεία και τους ιερούς ναούς (!) της περιοχής συνολικού ποσού €214.000.-

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η επιδότηση που εγκρίθηκε για το σωματείο μας είναι €1.000, τη στιγμή που σε άλλο φιλοζωικό σωματείο του δήμου μας η επιδότηση έφτασε φέτος τα €4.500 με αύξηση 30% από πέρσι.

Θεωρούμε προσβλητικό να υποτιμούν το έργο μας σε τέτοιο βαθμό τη στιγμή που συχνά οι ίδιοι μας καλούν να ανταποκριθούμε σε επείγοντα ή μη περιστατικά. Τη στιγμή που οι ίδιοι δίνουν τα τηλέφωνά μας σε πολίτες που τους καλούν για βοήθεια. Τη στιγμή που ζητούν τη βοήθειά μας ώστε να τρέχουμε να σκανάρουμε (ούτε ο δήμος, ούτε άλλο σωματείο διαθέτει δικό του σκάνερ), να περιθάλπουμε, να φιλοξενούμε, να μεταφέρουμε ζώα στο συνεργαζόμενο κτηνιατρείο με δικά μας έξοδα βενζίνης, διοδίων και καταστροφή των δικών μας αυτοκινήτων.

Παραθέτουμε την επιστολή που στείλαμε στον δήμο και τη λίστα των επιδοτούμενων σωματείων ώστε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Η επιστολή των Εθελοντών προς το Δήμο Διονύσου, με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου:

Και η απόφαση για την επιχορήγηση των τοπικών Σωματείων και Συλλόγων, όπως δημοσιεύεται στη Διαύγεια: