logo


Σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου με αποκλειστικό θέμα την «Άμεση και επείγουσα ανάγκη για την ανάθεση υπηρεσιών: Αποκομιδή Απορριμμάτων από τις ∆ημοτικές Ενότητες του ∆ήμου ∆ιονύσου».

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη “Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας που έχει προκύψει μετά τις στάσεις εργασίας του προσωπικού καθαριότητας.”

Στην εισήγηση, που υπογράφεται από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Α. Πέππα, περιγράφεται το ιστορικό των πρόσφατων κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενώ δικαιολογείται και το κατεπείγον της συνεδρίασης: “Καθ’ όλες τις ημέρες των κινητοποιήσεων ο εν λόγω σύλλογος έβαλε λουκέτο στην είσοδο του Αμαξοστασίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου ούτε στη διοίκηση του ∆ήμου ούτε στους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στη στάση, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Αμαξοστάσιο του ∆ήμου.

Η εικόνα όλων των ∆ημοτικών Ενοτήτων του ∆ήμου μας υποβαθμίστηκε λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων ενώ υπάρχουν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, λόγω των υψηλών ακόμη θερμοκρασιών.

Η στάση εργασίας των υπαλλήλων της καθαριότητας έληξε την Παρασκευή 20.9.2018 και σταδιακά ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων. Η Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για το Σαββατοκύριακο 22&23/9/2018, το οποίο όμως εκτελέστηκε μερικώς και ακόμη και σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν έχει ολοκληρωθεί”.

Ο Δήμος, συνεχίζει στην εισήγησή της η κ. Πέππα, αποτάθηκε σε δυο εταιρείες εκ των οποίων η μία ανταποκρίθηκε για την παροχή υπηρεσιών απορριμματοφόρων και πληρώματος αντί του συνολικού ποσού των 18.600 ευρώ.

Για την παραπάνω ανάθεση έχει ήδη εκδοθεί σχετική απόφαση Δημάρχου από τις 21 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα που εκδικάστηκε η προσφυγή του Δήμου στα Δικαστήρια για την κήρυξη των κινητοποιήσεων ως παράνομων και καταχρηστικών.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η τεχνική περιγραφή που συντάχθηκε την ίδια ημέρα, στις 21 Σεπτεμβρίου, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για την ίδια υπηρεσία με προϋπολογιζόμενο κόστος στις 47000 ευρώ περίπου.