logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς ο «ειλικρινής» διάλογος της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους καθαριότητας, αναφορικά με τα δίκαια αιτήματά τους, δεν ήταν παρά ένα προπέτασμα καπνού για άλλη μία φορά. Την ίδια ώρα δηλαδή που ο κ Ζαμάνης συζητούσε υποτίθεται με τους εργαζόμενους, ο δικηγόρος του δήμου, κατ’εντολή του, κατέθετε αίτηση προκειμένου να κηρυχθούν οι κινητοποιήσεις τους παράνομες και καταχρηστικές, ενώ ταυτόχρονα επιλεγμένα προσεχτικά έγγραφα του δήμου διέρρεαν σε ημετέρους εκπροσώπους του τύπου προκειμένου να διαβάλουν και να αποδομήσουν το σωματείο των εργαζομένων.

Είναι πλέον φανερό ότι έχει επικρατήσει στο δήμο το φασίζον δόγμα «όποιος σηκώνει κεφάλι και διαφωνεί, τον τσακίζουμε», και προς τον σκοπό αυτό η μέθοδος διαίρει και βασίλευε είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσα από ένα αποκαρδιωτικό πόλεμο μεταξύ τους. Ως τώρα μένοντας στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων προσπαθήσαμε να σταθούμε διακριτικά ενεργοί μεν αλλά όχι συνδαυλίζοντας τη διαμάχη, όμως πρέπει να διευκρινίσουμε την αλήθεια προς ενημέρωση και αποφυγή παρεξηγήσεων.

Όσο για αυτά που ο Σχεδόν Δήμαρχος και η Καγκελάριος προσάπτουν στη παράταξή μας, μόνιμο πια στόχο της προπαγάνδας τους (δουλειά δεν είχε ο διάολος, βλέπετε), ένα μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Όχι μόνο δεν παραδώσαμε χάος στα 3,5 χρόνια της θητείας μας, αλλά αντιθέτως κληροδοτήσαμε ενοποιημένες υπηρεσίες, με υψηλό ηθικό, αίσθημα ασφάλειας και καλές εργασιακές σχέσεις.

Αδιάψευστος μάρτυρας της εμπιστοσύνης που υπήρχε τότε ανάμεσα σε εμάς και τους 175 εργαζόμενους στο Περιβάλλον και την Καθαριότητα είναι οι 3.500 ημέρες αδειών και 800 ρεπό (20 και 4,5 κατά μέσον όρο) που πρόθυμα μετέθεσαν για την επόμενη χρονιά, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών.

Μπορούν άραγε ο κ. Ζαμάνης και η κ. Πέππα να εμπνεύσουν το προσωπικό σε μια τέτοια προσφορά; Φυσικά όχι! Εδώ διώκουν όσους έχουν διαφορετική γνώμη από τη δική τους ή δεν υπογράφουν με κλειστά μάτια. Πώς είναι δυνατό να τους εμπνεύσουν και μάλιστα σε κάτι που οι ίδιοι δεν κατανοούν ότι είναι προσφορά και όχι ‘ατακτοποίητα υπόλοιπα’; Για αυτό άλλωστε επικαλούνται τα στοιχεία αυτά. Γιατί τα ερμηνεύουν με τη λογική ενός λογιστή και όχι ενός ηγέτη.

Τέλος, επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, τους θυμίζουμε ότι τα μισά από τα επιτεύγματα που παρουσιάζουν, ξεκίνησαν επί ημερών της δικής μας διοίκησης και τα άλλα μισά τα έκαναν στελέχη της παράταξής τους που γρήγορα ανεξαρτητοποιήθηκαν και σήμερα είναι από τους μεγαλύτερους επικριτές τους. Επίσης, τους παραπέμπουμε στην δημόσια κριτική του τ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση στο Αμαξοστάσιο, αλλά και στα ουσιώδη σημεία της καταγγελίας των εργαζομένων που ακόμα παραμένουν αναπάντητα.

Αυτά και άλλα σημαντικά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.