logo


Όπως αναμενόταν, η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου δίνει συνέχεια στη διαμάχη της με το Σωματείο Εργαζομένων, κατηγορώντας το Προεδρείο του- και προσωπικά τον Πρόεδρο Μ. Αφίφη– για παραπληροφόρηση και συνεχή κοροϊδία, ενώ κάνει λόγο και για πάτρωνες που υπαγορεύουν ενέργειες και αντιδράσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με το νέο ψευδές δελτίο Τύπουανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΣΥΔΗΚΥ, σχετικά με την απόφαση 1780/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε ως παράνομη την απεργία με τη μορφή στάσεων εργασίας και την κατάληψη του Αμαξοστασίου,  επισημαίνονται τα εξής:

Για άλλη μία φορά  συνεχίζεται ασύστολα  η παράθεση ανακριβειών και ψεμάτων από τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΣΥΔΗΚΥ. Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει το σύνολο των εργαζόμενων του, οι οποίοι είναι πάνω απ’ όλα  συνεργάτες του και συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο του, ότι η διοίκηση του σωματείου, τους παραπληροφορεί ανερυθρίαστα και τους κοροϊδεύει συστηματικά.

Κι αυτό διότι:

1. Ουδέποτε η Διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε τον διάλογο με τους εργαζόμενους. Ο Δήμαρχος, πριν την έναρξη της στάσης εργασίας και κατόπιν αιτήματος του σωματείου, δέχθηκε τους εκπροσώπους του ΣΥΔΗΚΥ την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου όπου, για άλλη μία φορά, τους κάλεσε να συζητήσουν όλα τα θέματά τους ένα προς ένα.  Όμως, ο πρόεδρος του σωματείου κ. Μ. Αφίφης, επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα, αποχώρησε προτρέποντας και τα άλλα δύο μέλη κ.κ. Α. Βλάχο και Β. Ζέκιο να πράξουν το ίδιο, όπως και έκαναν

2. Ο πρόεδρος του σωματείου ΣΥΔΗΚΥ σε συνεργασίακατά δήλωσή τουμε το δικηγόρο του, συνέταξαν ψευδή και συκοφαντική αναφορά κατά συναδέλφων του κ. Μ. Αφίφη,  καλλιεργώντας κλίμα πόλωσης και μίσους μεταξύ των εργαζομένων και προκαλώντας, έτσι, την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του έτερου σωματείου εργαζομένων ΣΕΔΔ.

3. Οι δικολαβίστικες μέθοδοι της διοίκησης του ΣΥΔΗΚΥ σχετικά με την παραλαβή της ειδοποίησης για το δικαστήριο, απορρίφθηκαν από την  Πρόεδρο του Πρωτοδικείου γιατί, όπως όλοι οι υπόλοιποι αντιλαμβανόμαστε, αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία.

4. Την  Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος μετέβη στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου συζήτησε αναλυτικά με τους εργαζόμενους για όλα τα θέματα. Μεταξύ άλλων, ζήτησε (και ακόμα περιμένει) να του υποδειχθεί έστω και μία άδικη αναφορά σε εργαζόμενο, προκειμένου να ελέγξει ο ίδιος πειθαρχικά τον διευθυντή που την συνέταξε.

5. Αναφορικά με τη διεκδίκηση πληρωμής σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας έχει διευκρινιστεί, κατεπανάληψη, ότι κατόπιν σχετικής προσφυγής του σωματείου στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και μέχρι αυτό να αποφανθεί, δεν μπορεί να υπάρξει καμία καταβολή. Ο Δήμος εξυπακούεται ότι θα εφαρμόσει την όποια υπόδειξή του.

7. Για την μισθολογική διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού, ο Δήμαρχος πρότεινε,  όπως εξάλλου είχε προτείνει και πριν από πέντε μήνες  μετά από ανάλογο αίτημα του σωματείου εργαζομένων ΣΕΔΔ, την  εκ νέου παραπομπή του θέματος στα αρμόδια όργανα του Δήμου, δηλαδή την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι, λοιπόν,  τουλάχιστον  υποκριτικό και  ψευδές να παρουσιάζεται η προ πέντε μηνών πρόταση του Δημάρχου,  ως διεκδίκηση που «αγκάλιασαν» οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις ενώ ο «ανάλγητος» Δήμαρχος δεν εισακούει.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου πάντοτε οικοδομούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους εργαζόμενους, συνομιλώντας μαζί τους με εντιμότητα και ειλικρίνεια και παράγοντας αξιόλογο έργο, με στόχο  τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

ï Ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου με την απόκτηση 9 καινούργιων οχημάτων (1 καλαθοφόρο, 1 απορριμματοφόρο, 3 επιβατικά, 1 μηχάνημα έργου BOBCAT, 2 φορτηγά μη ανατρεπόμενα και 1 φορτηγό ανατρεπόμενο) που ενίσχυσαν τις υπηρεσίες καθαριότητας και περιβάλλοντος.

ï Κατασκευάστηκε στο αμαξοστάσιο αίθουσα παραμονής των εργαζομένων μέχρι να αναλάβουν εργασία  και ανακαινίστηκαν και βάφτηκαν όλα τα κτίσματα.

ï Υπερψηφίστηκε με εισήγηση της διοίκησης η αναγκαιότητα για τη μεταστέγαση του αμαξοστασίου του δήμου.

ï Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την αγορά νέου κλαδοφάγου ενώ μεταφέρθηκε ο παλιός σε καταλληλότερο χώρο, όπου  γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποδομήσιμων..

ï Πραγματοποιούνται σεμινάρια επιμόρφωσης και ασφαλούς οδήγησης για τους εργαζόμενους.

ï Αξίζει, επίσης, να θυμίσουμε ότι σημερινή Διοίκηση, ανταπεξέρχεται  στις υπηρεσίες καθαριότητας με 40 λιγότερους υπαλλήλους,  συγκριτικά με το 2014, ενώ κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, διαπιστώθηκε ότι τους οφείλονταν  3500 μέρες άδειας (!!!) και 800 ρεπό (!!!) που έχουν σήμερα ρυθμισθεί. Εξάλλου, μια σειρά από οχήματα όπως για παράδειγμα το Unimog της Σταμάτας και το RAM του Αγίου Στεφάνου, ήταν παροπλισμένα ενώ σήμερα λειτουργούν.

Αυτά με πράξεις και όχι με λόγια.

Βέβαια, όπως προκύπτει από τα γεγονότα,  για τον πρόεδρο του σωματείου ΣΥΔΗΚΥ και τους πάτρωνές του αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει η μικροπολιτική εις βάρος των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Διονύσου, με πράξεις και όχι με λόγια, θα συνεχίσει διαρκώς να  εργάζεται με γνώμονα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του και τις βέλτιστες υπηρεσίες προς τους δημότες.