logo


Για ψεύδη, κατασυκοφάντηση και λασπολογία κατηγορεί με το παρακάτω Δελτίο Τύπου η παράταξη της Δημοτικής Αρχής «Ανοιχτοί Ορίζοντες» τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, αναφορικά με τη χθεσινή δήλωση συμπαράστασης του τελευταίου στους εργαζομένους του Δήμου, που διεκδικούν σειρά αιτημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με τον προφανή στόχο της κατασυκοφάντησης της σημερινής διοίκησης του Δήμου μέσω της εξαπόλυσης ψευδών και θρασειών ανακριβειών, θα κάνουμε μία πολύ σύντομη και χρήσιμη αναδρομή στο παρελθόν, αλλά και μία σύγκριση με το παρόν ώστε να αποκαλυφθεί ποιος χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και ποιος παράγει έργο.

Ο κ. Καλαφατέλης, λοιπόν, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την πιο μαύρη σελίδα του Δήμου Διονύσου, παρέδωσε το 2014, στη σημερινή διοίκηση κυριολεκτικά  καμένη γη. Μεταξύ άλλων, παρέδωσε μία Διεύθυνση Περιβάλλοντος παντελώς ανοργάνωτη, χωρίς πρόγραμμα υπηρεσιών, χωρίς στοιχεία για τους κάδους και τους τομείς καθαριότητας, χωρίς φακέλους αυτοκινήτων, με τα οχήματα του δήμου διαλυμένα και  παρατημένα σε συνεργεία εδώ κι εκεί, ένα πραγματικό… χάος. Και με τους εργαζόμενους, στους οποίους σήμερα «συμπαραστέκεται»,  να τους οφείλονται 3500 μέρες άδειας (!!!) και 800 ρεπό (!!!). Όλα ήταν στον αέρα, κι ο δήμος μας μία απέραντη χωματερή με κάθε αδόμητο χώρο να είναι γεμάτος σκουπίδια.

Η σημερινή διοίκηση οργάνωσε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος  όπως, εξάλλου, και όλους τους άλλους τομείς του δήμου. Αν και με πολύ λιγότερους υπαλλήλους συγκριτικά με το 2014 – κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων –  στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, κυριολεκτικά, συμμαζεύτηκαν τα ασυμμάζευτα.

Συγκεκριμένα:

·         Τακτοποιήθηκαν οι οφειλόμενες μέρες άδειας και τα οφειλόμενα ρεπό των εργαζομένων που είχαν φτάσει σε δυσθεώρητο αριθμό.

·         Καθιερώθηκε μηνιαίο πρόγραμμα υπηρεσιών και δρομολογίων.

·         Κάθε όχημα  έχει πλήρη φάκελο με πιστοποιητικό ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων σε ισχύ, ABS και ταχογράφο όπου απαιτείται, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιση.

·         Απομακρύνθηκαν παλαιά οχήματα μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού, σε συνεργασία πάντα με τον ΟΔΔΥ.

·         Κατασκευάστηκε στο αμαξοστάσιο αίθουσα παραμονής των εργαζομένων  και ανακαινίστηκαν και βάφτηκαν όλα  τα κτίσματα.

·         Με διαρκή έλεγχο και συντήρηση μειώθηκε η κατανάλωση των καυσίμων, με σημαντικά μεγάλο οικονομικό όφελος για τον Δήμο.

·         Πραγματοποιήθηκαν και θα επαναληφθούν, σεμινάρια επιμόρφωσης και ασφαλούς οδήγησης για τους εργαζόμενους.

·         Δίνονται ανελλιπώς σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

·         Τακτοποιήθηκαν όλες οι φορολογικές εκκρεμότητες των οχημάτων.

·         Ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου με την απόκτηση 9 καινούργιων οχημάτων (1 καλαθοφόρο, 1 απορριμματοφόρο, 3 επιβατικά, 1 μηχάνημα έργου BOBCAT, 2 φορτηγά μη ανατρεπόμενα και 1 φορτηγό ανατρεπόμενο) που ενίσχυσαν τις υπηρεσίες καθαριότητας και περιβάλλοντος.

·         Μεταφέρθηκε ο κλαδοφάγος σε νέο χώρο και γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποδομήσιμων.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος μόνο του νοικοκυρέματος και της ορθολογικής διαχείρισης  της τραγικής κατάστασης στην οποία παρελήφθη από τη σημερινή διοίκηση η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Η υιοθέτηση, από τον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, της χρήσης απαξιωτικών  και ειρωνικών  χαρακτηρισμών για πρόσωπα που έχουν εκλεγεί από τους δημότες για να τους αντιπροσωπεύουν, με σκοπό να τα πλήξει πολιτικά και ηθικά, είναι ενδεικτική του επιπέδου του ιδίου και αποτελεί όνειδος για τον δημόσιο βίο.

Τέλος, επειδή και πάλι με τη γνώριμη σε όλους συστηματική λασπολογία του, ο εν λόγω κύριος αφήνει υπονοούμενα περί κολλητών  και κουμπάρων, του τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι υπηρεσίες του Δήμου ακολουθούν επακριβώς τις προβλεπόμενες απολύτως νόμιμες  διαδικασίες για τα πάντα. Προς απόδειξη του ανωτέρω αρκεί να ρωτήσει δικό του κουμπάρο. Εξάλλου, είναι πλέον γνωστό, ότι όλες οι καταγγελίες του περί δήθεν παρατυπιών έχουν πέσει στο κενό, σε αντίθεση με αυτές που αφορούν τον ίδιο και για τις οποίες επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη.

Κατά τον κ. Καλαφατέλη, όλο το έργο που έχει παραχθεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος αλλά και σε άλλους τομείς, που αφορούν σε σχολεία, φοιτητικά λεωφορεία, κοινωνική ιματιοθήκη, summer camp, πολιτιστικά και επιμορφωτικά τμήματα, παιδικές χαρές, υπηρεσία φύλαξης, γήπεδα, νέα ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς και πολλά άλλα, είναι διαφημιστική μακέτα!!!

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ακόμη και εάν αρνείται πεισματικά να το δει, το παραγόμενο έργο είναι μία πραγματικότητα και το απολαμβάνουν ήδη οι δημότες, για τους οποίους η σημερινή διοίκηση εργάζεται ακατάπαυστα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που την επέλεξαν, για ένα καλύτερο μέλλον σε όλα τα επίπεδα και για όλους τους.