logo


Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, το πράσινο και σε μια σειρά άλλων νευραλγικών τομέων του δήμου.

Η διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων καθώς και η αποκάλυψη από πλευράς εργαζομένων χρόνιων ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, είναι γεγονότα που έχουν αιτίες που βαραίνουν την σημερινή δημοτική αρχή, όπως και τις προηγούμενες, με την υπερψήφιση του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και σήμερα του Κλεισθένη, με τις οδηγίες κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προκειμένου να τα εφαρμόσουν, υπηρετώντας ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα επιβαρύνουν τους δημότες μέσω δημοτικών φόρων και αξιοποιούν εδώ και χρόνια

ï Την λογική της εργολαβίας

ï την λογική του «κακού δημοτικού υπαλλήλου»

ï την τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς

Τα σχέδια που φέρνουν κατά καιρούς (Καποδίστριας, Κλεισθένης, Καλλικράτης) και τα βαφτίζουν «εξυγίανση» σταδιακά οδηγούν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, με σκοπό οι δήμοι να γίνουν «επιχειρηματίες» χωρίς δηλαδή να χρηματοδοτούνται από το κεντρικό κράτος και παράλληλα να αφαιμάζουν όλο και περισσότερο τις άδειες τσέπες των δημοτών. Μια σειρά κοινωνικών δομών (σχολεία, απορρίμματα, οδοποιία, νεκροταφεία, κλάδευση) παραδίδονται στην ευθύνη των δήμων και των εργολάβων.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να υψώσουν ανάστημα, να βγάλουν συμπεράσματα. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες και τον ελλιπή εξοπλισμό. Δεν φταίει ο προηγούμενος «καλός» δήμαρχος, ο προηγούμενος «κακός», και ο αυριανός «καλύτερος».

Σήμερα οι εργαζόμενοι οφείλουν να βάλουν φρένο στην τρομοκρατία, σταθερά, πεισματικά σε όλες τις πολιτικές που τους εξαθλιώνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι σύμμαχος στις διεκδικήσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται, που κινητοποιούνται και δεν ελπίζουν αόριστα, που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα της τάξης τους.