logo


Την εικόνα χαβούζας παρουσιάζει το τελευταίο δίμηνο(!) η Παιδική Χαρά επί των οδών Καΐρη και Μητρ. Κυδωνιών, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Ουσιαστικά η Παιδική Χαρά, τα όργανα και η περίφραξη, έχουν πλήρως αποξηλωθεί, για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της με στόχο την πιστοποίησή της σύμφωνα με τις επιταγές του αρμόδιου Υπουργείου.

Οι εργασίες αποξήλωσης έγιναν πριν από τουλάχιστον δυο μήνες, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι, αλλά έκτοτε τα… συντρίμμια δεν έχουν μαζευτεί: Ο παλιός τάπητας, με τον οποίο ήταν στρωμένο το έδαφος, βρίσκεται ανακατεμένος με σκουπίδια σε τακτικούς… σωρούς εδώ κι εκεί, σπασμένο κλαδί από δέντρο μέσα στο χώρο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ τα παιδάκια αναζητούν αλλού χώρο για παιχνίδι. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως χωρίς αυτή την Παιδική Χαρά, που αρχικά είχε κατασκευαστεί από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Διονύσου και εν συνεχεία ανακατασκευάστηκε με έξοδα των Λατομείων, τα παιδιά 4-10 ετών του Διονύσου, πρέπει να πάνε σε άλλη Παιδική Χαρά εκτός περιοχής, μια που αυτή που ολοκληρώθηκε και πιστοποιήθηκε στην οδό Κίου της ίδιας Κοινότητας, είναι κατάλληλη για νήπια πολύ μικρότερης ηλικίας, όπως έχει επισημάνει- και διαμαρτυρηθεί- στο πρόσφατο παρελθόν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης αλλά και γονείς.

Το θέμα της αποξήλωσης της Παιδικής Χαράς αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, αλλά απάντηση δεν δόθηκε ούτε από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, ούτε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικο. 

Και επειδή ενός κακού, μύρια έπονται: Μια που η πρώην Παιδική Χαρά μοιάζει με σκουπιδότοπο, ακριβώς απέναντι δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, κάποιοι θεώρησαν βολικό και πρέπον να πετάξουν το… σαλονάκι τους, λάστιχα αυτοκινήτων και ό, τι άλλο φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί: