logo


Αποσβολωμένοι έμειναν να κοιτούν οι δημοτικοί σύμβουλοι τον κάτοικο της Σταμάτας, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης 11/9, παρουσίασε στο Σώμα ένα σακουλάκι γεμάτο χώμα, “μαρμαρόσκονη” το αποκαλούσε!, αυτό που έτρεχε επί μιάμιση ώρα μαζί με το νερό της βρύσης του!

Την καταγγελία- και τη διαμαρτυρία- του έχει δυο φορές μέχρι σήμερα, στις 6 και στις 27 Αυγούστου, απευθύνει με πρωτοκολλημένο αίτημα για την ποιότητα του νερού και στη Δημοτική Κοινότητα και στον κεντρικό Δήμο, αλλά απάντηση δεν είχε πάρει, με αποτέλεσμα να προσέλθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκθέσει την κατάσταση.

Μόνιμος κάτοικος Σταμάτας από το 1980, έχει ήδη- όπως ο ίδιος δήλωσε- κινήσει τις διαδικασίες για την πώληση του σπιτιού του μια που μόνο εξαιτίας των προβλημάτων στο νερό, η ζημιά στις ηλεκτρικές συσκευές ξεπερνάει το ποσόν των 30.000 ευρώ, ενώ “τα προβλήματα στην περιοχή όλο και μεγαλώνουν και πληθαίνουν από την εποχή που έγινε η καλλικρατική ένωση του Δήμου”.

Το θέμα, που θα πρέπει να εξεταστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και σε αποκλειστική συζήτηση, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΔΑΔΙΟΝ Γ. Ζυγούνας, ανέδειξε εντούτοις την παράμετρο των μικροβιολογικών και χημικών ελέγχων που διενεργούνται για την ποιότητα του νερού, ειδικά στις Κοινότητες που δεν υδρεύονται από την ΕΥΔΑΠ, όπως είναι ο Διόνυσος (εν μέρει) και η Σταμάτα (εξ ολοκλήρου).

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Α. Πέππα, έλεγχος γίνεται και για τη σκληρότητα του νερού. Κατηγορηματικά εντούτοις το διέψευσε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που διευκρίνισε πως έλεγχοι γίνονται μόνο για την καταλληλότητα προς πόση, και δεν περιλαμβάνουν έλεγχο σκληρότητας, μια που ο νόμος δεν το επιβάλλει.

Βλέποντας πάντως το σακουλάκι με την υπόλευκη σκόνη στα χέρια του συνδημότη, παραδέχθηκε πως “αυτό μου φαίνεται ακατάλληλο νερό, και όχι μόνο σκληρό”. Δεσμεύθηκε μάλιστα για σχετική διερεύνηση με την Υπηρεσία και την εταιρεία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ -ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ & ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ Α.Ε, που πραγματοποιεί τους ελέγχους.