logo


Η ζοφερή εικόνα που παρουσιάζουν τα 4 συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία του Αγ. Στεφάνου, δίπλα στις γραμμές του τρένου, είναι γνωστή σε όλους. Μια ακόμη πτυχή όμως έφερε στο φως ο Τ. Παντελόγλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων πως το Τμήμα ΄Ενταξης στο 4ο Νηπιαγωγείο- παρά τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις- δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από την ημερομηνία ίδρυσης και λειτουργίας του, εδώ και δυο χρόνια. Προσκόμισε μάλιστα σχετικές επιστολές της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου Β. Πεντζερίδου προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους του Δήμου Διονύσου, που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

Ο κ. Παντελόγλου ανέφερε ακόμη μια σειρά προβλημάτων, που επίσης καταγράφονται σε επιστολή της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου, για τα οποία πάντως η Πρόεδρος της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Καγιαλή δήλωσε πως έχουν επιλυθεί στην πλειονότητά τους, όπως και το 80% των αιτημάτων όλων των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από το χώρο που συστεγάζονται τα 4 Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος ένταξης με ημερομηνία ίδρυσης και λειτουργίας από 18/08/2016.

Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και της Α΄ βάθμιας  Σχολικής Επιτροπής για την χρηματοδότηση του εν λόγω τμήματος αυτό  ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ  ΠΟΤΕ!

Αυτά κατήγγειλε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τ. Παντελόγλου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11/09/2018 αποκαλύπτοντας, προ ημερησίας διάταξης, τις σοβαρές ελλείψεις σε αίθουσα (το τμήμα ένταξης λειτουργεί στην κουζίνα του ολοήμερου), εξοπλιστικό υλικό (θρανία, καρέκλες), εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.

Αν κάποιος αναρωτιέται πώς λειτουργεί μέχρι σήμερα το τμήμα ένταξης, η απάντηση είναι…. με δανεικά χρήματα από το 4ο νηπιαγωγείο, και  με δανεικό εξοπλισμό από όλα  τα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία.

Παράλληλα το 4ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται από τον Ιούλιο χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, με σπασμένη εξωτερική πόρτα, και με επικίνδυνο τον ενιαίο περιβάλλοντα χώρο για την ασφάλεια  όλων των παιδιών.

Σαν επιστέγασμα ήρθε  η διακοπή ανανέωσης των συμβασιούχων στην καθαριότητα των νηπιαγωγείων, με εξαίρεση μιας μόνιμης θέσης, δηλ. μία εργαζόμενη για 4 νηπιαγωγεία.

Αυτό σημαίνει στην πράξη  ότι διώχνουμε τους συμβασιούχους, για να μπει ο εργολάβος.  Με τους εργαζόμενους «λάστιχο».

Φυσικά  για τον εργολάβο στόχος είναι το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος, και όχι η υγεία των παιδιών.

Αυτή είναι μία ακόμη πτυχή της υποκριτικής «ευαισθησίας» της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά μπορεί εύκολα να καταλήξει στην εκάστοτε δημοτική αρχή, όταν τα συμφέροντα που υπηρετούν δεν διαφέρουν σε τίποτα .

Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε Παιδείας, Πρόεδρε της α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, το «παραμύθι» σας έχει ΔΡΑΚΟ!

Βρίσκεται λίγα μέτρα από εκεί  που συνεδριάζετε, αποφασίζετε αλλά δεν υλοποιείτε.

Για αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΠΑΙΤΕΙ:

• Την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων

• Να παρθούν άμεσα μέτρα με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις μέσω της κρατικής επιχορήγησης.

• Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων και να προχωρήσουν στην μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .