logo


Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους πρώτους φιλοξενούμενους στο Δημοτικό Οίκο Ευγηρίας Θ. και Δ. Κυριακίδου επί των οδών Παπάγου και Λ. Σταμάτας στη Δροσιά, μια που “επιτέλους δόθηκε η άδεια λειτουργίας του”, όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή (11/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.

Ο σχετικός προγραμματισμός καθυστέρησε πάντως κατά αρκετούς μήνες, μια που τον περασμένο Μάρτιο ο ίδιος είχε ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πιθανή έναρξη λειτουργίας του Γηροκομείου το Σεπτέμβριο, κάτι που προφανώς δεν στάθηκε δυνατό να υλοποιηθεί.

Στην ίδια εκείνη συνεδρίαση ο κ. Ζαμάνης είχε ανακοινώσει πως εξετάζονται μορφές συνεργασίας με φορείς όπως ο ΕΟΠΥΥ που μπορεί να αναλάβει την επιδότηση τροφείων, ή η ΕΕΤΑΑ που χρηματοδοτεί τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικωμένων (ΚΗΦΗ) ή ακόμη και η Εκκλησία, ώστε να βρεθεί κάποια οικονομικά βιώσιμη λύση για τη λειτουργία του. Όλα, πάντως, θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση που θα υπάρξει και την πληρότητα που θα καταγραφεί, σε συνδυασμό με το ύψος των τροφείων, που υπολογίζονται στα 850 ευρώ μηνιαίως, με τον προϋπολογισμό του Γηροκομείου για το 2018 να φτάνει στα 411.000 ευρώ περίπου.