logo


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου εύχεται  σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουμε μια δημιουργική και όμορφη σχολική χρονιά.

Μια χρονιά γεμάτη ωραίες εμπειρίες, που «θα φουσκώσει το τσουβάλι των γνώσεων» που ο κάθε μαθητής κουβαλάει.

Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε στα σχολεία τα «πρωτάκια» μας στο νέο και όμορφο ταξίδι που ξεκινάνε.

Εμείς, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ένα όσο το δυνατό καλύτερο περιβάλλον, με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.

ΟΛΑ τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση Χωρίς διακρίσεις!

Ονειρευόμαστε-αγωνιζόμαστε ένα σχολείο για  που θα δίνει σε όλα τα παιδιά, όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε στο τέλος της μαθητικής τους διαδρομής να αισθάνονται ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και τις μοναδικές τους δεξιότητες.

Η προσπάθεια να αποκτήσουν τα παιδιά μας μέσα από την εκπαίδευση τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είναι απαραίτητα εφόδια για τη ζωή, είναι μια προσπάθεια που μπορεί να είναι αποτελεσματική, μόνο από την κοινή, οργανωμένη προσπάθεια, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις που προβάλλουν η Ένωση Γονέων και οι  σύλλογοι γονέων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας είναι πολλά και γνωστά σε όλους τους «παλιούς» γονείς: Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς -καθώς οι προσλήψεις έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια, μείωση του ωραρίου για να υπάρχουν λιγότερα κενά εκπαιδευτικών, δεύτερες και τρίτες αναθέσεις μαθημάτων (μαθήματα που διδάσκονται από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων). Ελλείψεις στις υποδομές και ιδιαίτερα στις κτηριακές υποδομές.

Από φέτος ξεκινάει και η εφαρμογή του νέου Λυκείου  ο οποίος υποβαθμίζει το μορφωτικό ρόλο του Γενικού Λυκείου μετατρέποντας το Λύκειο σε ένα σκληρό εξεταστικό κέντρο.

Δεν καθόμαστε με δεμένα τα χέρια-Δεν αρκεί να απαριθμούμε τα προβλήματα

Μέσα από τους συλλόγους γονέων και την ενωμένη κοινή δράση όλων των συλλόγων που συντονίζει η Ένωση γονέων συνεχίζουμε:

ï Διεκδικούμε την λειτουργία  όλων των σχολικών μονάδων χωρίς εκπαιδευτικά κενά.

ï Την κάλυψη των σχολικών μεταφορών σε όσα σχολεία είναι απαραίτητη

ï Την πιο ουσιαστική συντήρηση των σχολείων

ï Την άμεση λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου που θα αποσυμφορήσει τα Δημοτικά Σχολεία του Αγίου Στεφάνου και της Άνοιξης

ï Την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου και του Λυκείου Διονύσου

ï Την λειτουργία κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων στον Δήμο μας

ï Την δημιουργία μαθητικών στεκιών σε κάθε δημοτική κοινότητα

ï Την λειτουργία του α΄ μαθητικού στεκιού στην Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου στον χώρο της «ΚΑΜΕΛΙΑΣ»

Η διεκδικητική-αγωνιστική δράση του κινήματος γονέων και κηδεμόνων πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο φέτος, που είναι χρονιά εκλογών για τους συλλόγους γονέων.

Όλοι οι γονείς που αντιλαμβάνονται ότι είναι απαραίτητη η συσπείρωση και ο αγώνας για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, να βάλουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους. Να πλαισιώσουν τους συλλόγους γονέων, να συμμετέχουν στις  γενικές συνελεύσεις, και να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων. Το έργο των συλλόγων είναι πλούσιο, μπορεί να γίνει ακόμα πλουσιότερο.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Σεπτέμβριος 2018

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Διονύσου