logo


Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Ε. Καγιαλή στις ευχές της προς τη σχολική κοινότητα για καλή και δημιουργική χρονιά, δηλώνει πως φέτος τα σχολεία του Δήμου έχουν αξιοπρεπή εικόνα, μέσα από τη συνεργασία της Επιτροπής με τους εκπαιδευτικούς, ενώ ευχαριστεί τους «αφανείς ήρωες» που συμμετέχουν σ’αυτήν την προσπάθεια, δηλαδή τις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς τροχονόμους:

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Σας εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η Σχολική Επιτροπή και τα μέλη της θα βρίσκονται και φέτος σταθερά στο πλευρό σας, με διάθεση και μεράκι με σκοπό να συμβάλλουν, με την εθελοντική τους προσφορά, στην κτηριακή και αισθητική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Είμαι περήφανη γιατί μετά από κοπιώδη προσπάθεια, τα σχολεία μας είναι και φέτος έτοιμα να υποδεχτούν με αξιοπρεπή εικόνα τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Κάτι που δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς φυσικά τη συνεργασία με τους Διευθυντές και Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων που ονειρεύτηκαν και διεκδίκησαν το καλύτερο για τα σχολεία τους.

Τα αιτήματα που λαμβάνουμε από τα 26 σε σύνολο σχολεία είναι καθημερινά και ποικίλουν. Κάποια από αυτά αφορούν σε απλές επισκευές ή προμήθεια εξοπλισμού και άλλα είναι περισσότερο σοβαρά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι πλέον έχει υλοποιηθεί ένα ποσοστό της τάξεως του 80% των συνολικών αιτημάτων των σχολείων, μεγάλο μέρος των οποίων, όπως προαναφέρθηκε, εκκρεμούσαν για χρόνια.

Ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κύριο μέλημά μου ήταν και θα είναι ο χώρος του σχολείου να προσφέρει κατάλληλες υποδομές και να αποτελεί φιλικό περιβάλλον για τη διδασκαλία, ως χώρος που μορφώνει, κοινωνικοποιεί και καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό της καθημερινότητάς των μικρών μαθητών. Στόχος είναι τα σχολεία μας να εκσυγχρονιστούν και να αποκτήσουν αναβαθμισμένη και ποιοτική εικόνα, λειτουργικότητα και κυρίως ασφάλεια.

Ιδιαίτερα σε μία εποχή κατά την οποία η χώρα μας περνά κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο από ποτέ αλληλέγγυοι και συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή, καθένας από τον ρόλο του, όλοι όμως με ένα και μοναδικό ανιδιοτελή στόχο, την διασφάλιση ενός καλύτερου ‘’αύριο’’ για τα παιδιά μας, ενός μέλλοντος για το οποίο μπορούν να ονειρεύονται, ενός σχολείου στο οποίο θα χαίρονται να φοιτούν!

Ας μην ξεχνάμε πως κάθε νέα χρονιά είναι μία νέα αρχή, μία νέα ευκαιρία για όλους γονείς- δασκάλους- μαθητές να γίνουμε καλύτεροι, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να μην ξεχνάμε στοιχειώδεις αξίες όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ισότητα, ο υγιής ανταγωνισμός και η συνεργασία.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως μία μερίδα ανθρώπων που συνήθως παραλείπουμε να αναφέρουμε, και αυτοί είναι οι σχολικές καθαρίστριες καθώς και οι σχολικοί τροχονόμοι, ή αλλιώς οι αφανείς ήρωες που μοχθούν καθημερινά για την καθαριότητα των σχολείων και την ασφαλή προσέλευση των μαθητών σε αυτά αντίστοιχα.

Εύχομαι καλή Δύναμη στους γονείς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη δύσκολη αποστολή τους και μία χρονιά γεμάτη γνώση, αξέχαστες στιγμές και όνειρα στους μικρούς Μαθητές.