logo


Η πιο ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, όταν το κουδούνι χτυπήσει για πρώτη φορά φέτος, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια Τ. Δάλλα, πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει τη μορφή στην είσοδο του Δημοτικού, επί της Λ. Μητρ. Κυδωνιών, ζωγραφίζοντας χρωματιστά μολύβια!

Το αποτέλεσμα, όπως και φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι υπέροχο, μοναδικό για το Δήμο Διονύσου και ήδη έχει αποσπάσει τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό γονιών και κατοίκων, που βλέπουν το Σχολείο της περιοχής να αναβαθμίζεται αισθητικά. Ακόμη περισσότερο που το συγκεκριμένο Δημοτικό, όπως και όλα τα σχολεία του Δήμου και όχι μόνο, γίνεται συχνά πυκνά στόχος των δημιουργών του άναρχου graffiti, που εκτονώνουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους σε γυμνούς τοίχους.

Πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας η σημερινή Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Χ. Φαρμάκη, την οποία στήριξαν στην εκτέλεση του καλλιτεχνικού εγχειρήματος τόσο ο Σύλλογος όσο και η Διευθύντρια του Σχολείου.

Τα χρωματιστά μολύβια, όμως, δεν είναι η μόνη παρέμβαση του Συλλόγου για την αισθητική αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Διονύσου. Όπως τονίζει στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος Α. Κοκκόλας, έχει ζωγραφιστεί η εσωτερική είσοδος του Σχολείου με πεταλούδες και λουλούδια, έχουν βαφτεί τα παγκάκια, ενώ φτιάχτηκαν και τραπέζια πικ-νικ, για να τα χρησιμοποιούν οι μικροί μαθητές στα διαλείμματά τους.