logo


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου, η Οδός Διονύσου έλαβε χθες, Τετάρτη 1 Αυγούστου, το παρακάτω ενημερωτικό Σημείωμα του Λογιστηρίου του Δήμου, που αναφέρεται σε ανάρτησή μας, με τίτλο «Στ. Μιχιώτης: Όταν η μπάλα πάει διαρκώς στην εξέδρα, κάποια στιγμή θα γυρίσει πίσω». Η ανάρτηση- όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει- περιελάμβανε περιεκτικό ρεπορτάζ από την πρόσφατη (24/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με τη συζήτηση και έγκριση των πρωτοκόλλων παραλαβής, καθώς και επιστολή του συμπολίτη μας κ. Μιχιώτη με συγκεκριμένα σχετικά ερωτήματα. Η αντίδραση του Λογιστηρίου του Δήμου συνοψίζεται στο παρακάτω Σημείωμα, που στη χθεσινή πλέον συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1/8) υιοθετήθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε, εξ ολοκλήρου και από το Δήμαρχο που το διάβασε στο Σώμα, αλλά και από τις δυο αρμόδιες Αντιδημάρχους:

«Κύριε Δήμαρχε, όπως έπεσε στην αντίληψη μας από ενημέρωση που μας έκαναν κάποιοι συνάδελφοι, εχθές 30/7/2018 έγινε μια ανάρτηση στον Διαδικτυακό Τόπο ‘’Οδός Διονύσου’’, η οποία μας αφορά ως Λογιστήριο και δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε στο δημοσίευμα αυτό το οποίο θίγει την υπόληψη μας, μας συκοφαντεί, ψεύδεται ασύστολα και επιπλέον μας απειλεί ως υπηρεσιακούς παράγοντες με προσφυγή στον Εισαγγελέα ότι ΔΗΘΕΝ πληρώσαμε το ίδιο τιμολόγιο στον ίδιο προμηθευτή δύο (2)! φορές.

Το Χ.Ε. Νο 547 της 30/4/2018 με δικαιούχο τον κ. Γιώργο Λέπουρη με Α.Φ.Μ. 066927822 ακυρώθηκε με το ακυρωτικό Χ.Ε. Νο 554,την ίδια μέρα (σας επισυνάπτω το φυσικό αρχείο της ακύρωσης καθώς και εκτύπωση του ακυρωτικού Χ.Ε.) Το τιμολόγιο Νο 110 το οποίο φαίνεται στο κυρίως σώμα των δύο Χ.Ε. που επικαλείται ο ιστότοπος, είναι λογικό να φαίνεται, καθώς αφενός για τεχνικούς λόγους στο σώμα εμφανίζεται μόνο το 1ο στη σειρά τιμολόγιο που εξοφλείται με το Χ.Ε. και αφετέρου το εν λόγω τιμολόγιο (Νο 110) ήταν και στο Χ.Ε. Νο 547 (το οποίο όπως είπαμε ακυρώθηκε) και συμπεριλήφθηκε στο Χ.Ε.555 μέσα από το οποίο εξοφλήθηκε, φυσικά μία και μόνη φορά.

Παρακαλούμε τον Δήμο μέσω των αρμοδίων οργάνων του, αφενός να δημοσιεύσει το παρόν στον ιστότοπο του Δήμου μας και αφετέρου να ζητήσει από την ‘’Οδό Διονύσου’’ να διαψεύσει το επίμαχο δημοσίευμα της γιατί οι εισαγγελείς είναι εκεί για όσους παρουσιάζουν παράνομη και βάναυση συμπεριφορά εναντίον συνανθρώπων τους και όχι για να εξετάζουν δημοσιεύματα που αναρτά ο καθένας στο διαδίκτυο προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές βλέψεις και συμφέροντα που πιθανότατα έχει, για να προχωρά, σε τόσο κατάπτυστες πράξεις!»

O Προϊστάμενος του Λογιστηρίου

Παναγιώτης Πανοτόπουλος

Το παραπάνω Σημείωμα συνοδευόταν από δυο παραστατικά:

Μετά από αυτά, είναι ξεκάθαρο πως:

Νέα επίθεση κατά της Οδού Διονύσου μεθοδεύει η Δημοτική Αρχή, με αφορμή τη δημοσίευση επιστολής συμπολίτη μας που διατυπώνει ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Τη φορά αυτή η Δημοτική Αρχή εμπλέκει στην επίθεσή της και τους υπαλλήλους του Δήμου- κάτι που είχε επιχειρήσει και την προηγούμενη φορά, πριν από ένα χρόνο, και είχε αποτύχει οικτρά.

Το μοτίβο και σήμερα είναι το ίδιο: Όποιος κάνει ερωτήσεις, καταγγέλλει τα στραβά, ψάχνει και δεν κάθεται στ’ αυγά του, θεωρείται πως πολεμάει τη Διοίκηση του Δήμου. Έτσι η τελευταία προτιμάει να φιμώσει- ή να αποπειραθεί, έστω- τους “αντιφρονούντες”, τοπικά ΜΜΕ και πολίτες, παρά να αναλογιστεί, και κυρίως να παραδεχτεί, πιθανές αστοχίες της. Η επιβολή αφωνίας με την επίκληση “κατάπτυστων πράξεων” είναι πολύ βολική, ιδιαιτέρως όταν μπαίνουμε σε κρίσιμη προεκλογική περίοδο, όταν ο καθένας αρχίζει να κάνει μια αποτίμηση του έργου αυτών που θα ξαναδεί μπροστά του να του υπόσχονται τον ουρανό με τ’ άστρα. Χαρακτηριστικό τής κάθε είδους εξουσίας…

Εντούτοις και στη νέα μεθόδευση υπάρχουν κάποια κενά:

Δεν γίνεται αντιληπτό- και λυπούμαστε βαθύτατα- αν ο υπογράφων το Σημείωμα του Λογιστηρίου είναι σε γνώση της πατρότητας του δημοσιεύματος που θεωρεί πως αφορά στον ίδιο και στην Υπηρεσία της οποίας προϊσταται. Η Οδό Διονύσου είναι υπεύθυνη, απολύτως και χωρίς καμιά εκχώρηση αυτής της ευθύνης, μόνον για όσα δημοσιεύει η εκδότριά της. Από την άλλη πλευρά η εφημερίδα αποτελούσε ανέκαθεν φιλόξενο βήμα για τις επώνυμες επιστολές, τις επώνυμες καταγγελίες και τις επώνυμες επισημάνσεις των συμπολιτών για όποιο θέμα του Δήμου τούς απασχολεί και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα γραφόμενά τους.

Τα στοιχεία, επιπλέον, (παραστατικά και εντάλματα) που επικαλείται στην επιστολή του ο συμπολίτης μας, παρουσιάσθηκαν και στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24 Ιουλίου, αλλά σαφής απάντηση τότε δεν δόθηκε. Δεν είχαν τεθεί  εγκαίρως υπόψη του υπογράφοντος το Σημείωμα του Λογιστηρίου; Δεν υπήρχαν τότε διαθέσιμες οι διευκρινίσεις, όπως τις παρουσιάζει στο Σημείωμα; Ή συνέβη κάτι άλλο;

Πλανάται, τέλος, ο υπογράφων το Σημείωμα- και λυπούμαστε και γι’ αυτό βαθύτατα- όταν ισχυρίζεται πως η εφημερίδα με το δημοσίευμά της απειλεί με την επέμβαση Εισσαγγελέα. Έχει διαβάσει άραγε τη σχετική ανάρτηση; Γιατί θα διαπιστώσει ευθύς αμέσως πως πρόκειται για ρεπορτάζ από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, και την εισαγγελική επέμβαση άλλοι την προανήγγειλαν, και όχι η Οδός Διονύσου, που κατέγραψε ως όφειλε τα πραγματικά περιστατικά. Μόνο αυτά επικαλείται ο ιστότοπος, και τίποτα άλλο από αυτά που ισχυρίζεται ο υπογράφων το Σημείωμα. Ας ληφθεί αυτό ιδιαιτέρως υπ’όψιν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι έωλοι ισχυρισμοί και χαρακτηρισμοί του Σημειώματος θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν υλικό για εισαγγελική παρέμβαση.

Όσον αφορά στον κ. Μιχιώτη, υπόψη του οποίου θέσαμε το Σημείωμα, ξεκαθαρίζει από την πλευρά του:

Χτες, ο δήμαρχος Δ. Ζαμάνης ανέγνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ένα  ενημερωτικό σημείωμα, που υπογράφει ο κ. Πανοτόπουλος, Προϊστάμενος του  Λογιστηρίου του Δήμου. Με το σημείωμά του, ο συντάκτης προσπαθεί να  απαντήσει σε ένα από τα ερωτήματα που υπέβαλα στο προηγούμενο δημοτικό  συμβούλιο (24/7/2018) και κατόπιν δημοσιοποίησα, μέσω της «Οδού Διονύσου”.

Εκτός του Δημάρχου, κατά το χτεσινό συμβούλιο, υιοθέτησαν το περιεχόμενο  του σημειώματος και κάλυψαν πλήρως τις ενέργειες της Υπηρεσίας και οι  Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Από τη πλευρά μου, με βάση και άλλα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου,  κρίνω ότι οι ισχυρισμοί του συντάκτη (που αποτελούν ισχυρισμούς και της  δημοτικής αρχής) όχι μόνο δεν ευσταθούν και δεν απαντούν στα ερωτήματα  που αρχικά είχα διατυπώσει, αλλά εγείρουν νέα και πολύ σοβαρότερα  ζητήματα.

Για τον λόγο αυτό, προτίθεμαι να παραπέμψω το σύνολο των στοιχείων που  έχω για την υπόθεση στις αρμόδιες θεσμικές αρχές, προκειμένου να  ζητήσουν και να λάβουν εκείνες τις δέουσες εξηγήσεις.

Φυσικά, εάν κάποιος από τους αναφερόμενους ή εμπλεκόμενους στην υπόθεση  νιώθει ότι θίγεται από τα λεγόμενα ή τις ενέργειές μου, μπορεί να λάβει  τα δέοντα μέτρα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας.