logo


Ευχαριστήρια επιστολή προς τα τοπικά ΜΜΕ που δημοσίευσαν το κείμενο της παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και κρίσεων σε μια περιοχή, απέστειλε ο Πρόεδρος της παράταξης και πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Π. Βορριάς. Ο κ. Βορριάς, που στο διάστημα της θητείας του χρειάστηκε να διαχειριστεί μεγάλες φωτιές το 2008 και κυρίως το 2009, δίνει επιπλέον στη δημοσιότητα τον τρόπο που εκείνες οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν τότε, με αποτέλεσμα τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Άγιος Στέφανος 31/07/2018

Προς: τα τοπικά ΜΜΕ

Αξιότιμε κυρία/κύριε,

Κατ΄αρχάς οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση δημοσίευση του κειμένου της «Συμμαχίας για τον Πολίτη» που αναφερότανε στη συστηματική σχεδίαση του τρόπου αντιμετώπισης των Εκτάκτων Αναγκών και Κρίσεων σε μια περιοχή.

Ευχαριστούμε επίσης τους Συμπολίτες μας που με θετικά ή και ακόμη αρνητικά σχόλια πήραν μέρος στην ενημέρωση αυτή.

Επισημαίνουμε όμως ότι τόσο οι προτάσεις του κυρίου Βερνίκου Στέλιου όσο και οι δικές μας είναι θέσεις, που ανταποκρίνονται στην ουσία του θέματος και προτείνουν ουσιαστικές προληπτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των Εκτάκτων Αναγκών και Κρίσεων.

Στη συνέχεια και για πρώτη φορά, δίνουμε στη δημοσιότητα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις φωτιές στην περιοχή μας τόσο το 2008 και κυρίως το 2009, (χωρίς ευτυχώς να έχουμε ανθρώπινα θύματα ή μεγάλες υλικές καταστροφές), με την αμέριστη συνδρομή, βοήθεια και συμμετοχή του κυρίου Διοικητή, του Προσωπικού του Α.Τ. Αγίου Στεφάνου, την αγαστή συνεργασία με τον Νομάρχη κύριο Κουρή αλλά και την ηγεσία της Π.Υ. Ο λόγος που το κάνουμε είναι  να δουν οι «κρατούντες» πώς αντιμετωπίζονται ουσιαστικά οι καταστάσεις αυτές και όχι να κάθονται να «βυζαντινολογούν» πάνω στη συμφορά της απώλειας των ανθρώπινων ζωών και των καταστροφών.

Αφήνουμε στην κρίση κάθε καλόπιστου συμπολίτη μας να μας σχολιάσει αρνητικά ή θετικά, αφού τον πληροφορήσουμε επιπλέον ότι, με την αμέριστη συνδρομή του κυρίου Βερνίκου Στέλιου, έτυχε βράβευσης από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Βορριάς

Πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου

Συνημμένα:

1. Γενική Οδηγία Ενεργειών (ΓΟΕ2)

2. Οδηγία Ενεργειών (Ο.Ε. 150)

3. Διαθέσιμα Μέσα