logo


Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα- αλλά όχι για τους σωστούς λόγους- απεδείχθη η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουλίου, όταν και συζητήθηκαν οι προτάσεις της περιοχής για έργα και μελέτες, ενόψει της κατάρτισης του Τεχνικού Πρόγραμματος του Δήμου για το 2019.

Πιο συγκεκριμένα:

Μόνο τρεις τοπικοί σύμβουλοι (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Δ. Χριστόπουλου) παρέστησαν στην- εξ αναβολής μάλιστα- συνεδρίαση (σ.σ. την πρώτη φορά η συνεδρίαση είχε αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας). Ειδικότερα παρόντες, για να συζητήσουν τις προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας ήταν ο Κ. Κολοτούρος από την πλειοψηφία και η ανεξάρτητη Β. Κάουλα.

Οι οποίες προτάσεις, απ’ ό,τι έγινε αντιληπτό, είχαν εκπονηθεί αποκλειστικά από τον Πρόεδρο και περιελάμβαναν 6 τομείς έργων, με δυο έργα κατά μέσο όρο σε κάθε τομέα (αντιπλημμυρικά και αποχέτευση, οδοποιία, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, συντήρηση κτηρίων και τεχνικά έργα). Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, “προτίμησα να περιλάβω λίγα έργα για να στηριχτώ σε κάποια πράγματα και να παλέψω γι’ αυτά”.

Παράλληλα, μετά από πρόσκληση σε τοπικούς συλλογικούς φορείς, ο ΣΕΒΑ, ο ΑΟ Κρυονερίου, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το Κλιμάκιο Εθελοντών ΣΠΠΕΚ είχαν αποστείλει τις δικές τους προτάσεις.

Κανένα από τα παραπάνω κείμενα δεν είχε τεθεί σε γνώση των τοπικών συμβούλων εκ των προτέρων- ούτε καν η εισήγηση του Προέδρου- με το αιτιολογικό πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων, όπως διευκρινίστηκε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου. Έτσι η κ. Κάουλα επί τόπου και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκε τόσο για τις προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας όσο και των υπολοίπων φορέων, χωρίς καμία δυνατότητα να τις έχει μελετήσει εκ των προτέρων. «Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να περάσουν από την Κοινότητα για να ενημερωθούν».

Των οποίων φορέων οι προτάσεις θεωρήθηκαν μεν σωστές και συμπληρωματικές αυτών του Προέδρου, θα συνοδεύουν την εισήγηση, όμως δεν θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της απόφασης γιατί “θέλω να ψηφίσουμε την πρότασή μου όπως έχει”, πάλι κατά δήλωση επί λέξει του Προέδρου, με τον κ. Κολοτούρο να συμπληρώνει πως όλες τις προτάσεις θα τις δει η Τεχνική Υπηρεσία βάσει των διαθέσιμων κονδυλίων.

Συμπερασματικά:

“Παλεύουμε να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου και τα καταφέρνουμε καλά”, δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ο κ. Χριστόπουλος, ο οποίος στην εισήγησή του για τα προτεινόμενα έργα δεν αναφέρει πουθενά μια αποτίμηση για το τι έχει γίνει με τις προτάσεις που και η Δημοτική Κοινότητα και οι τοπικοί φορείς έχουν υποβάλει ώστε να συμπεριληφθούν και να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των Τεχνικών Προγραμμάτων του Δήμου τα περασμένα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά δήλωσε πως «ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου και τα καταφέρνουμε καλά».

Όπως είπε η κ. Κάουλα “ο καθένας εκεί που έχει βάλει τον πήχυ”.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως τα έργα οδοποιίας- δηλαδή επουλώσεις λάκων- θα γίνουν σε δρόμους που πουθενά δεν αναφέρονται στην εισήγηση, στα τεχνικά έργα περιλαμβάνεται η ανέγερση του 1ου Δημοτικού σχολείου το οποίο δημοπρατείται τον προσεχή Οκτώβριο, είναι δηλαδή δρομολογημένο, ενώ στις προτάσεις του Προέδρου δεν περιλαμβάνεται η δεύτερη είσοδος- έξοδος της πόλης, αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού που πλέον και μετά από τη φωτιά στο Μάτι και τη Ραφήνα παίρνει άλλη σημασία, ούτε ο Σταθμός του ΟΣΕ, “πράγματα που αποτέλεσαν προεκλογικές δεσμεύσεις των Ανοιχτών Οριζόντων και θα έπρεπε να τα έχεις σαν Ευαγγέλιο”, κατέληξε απευθυνόμενη στον Πρόεδρο η ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος.