logo


Την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 6.30 το βράδυ θα συνεδριάσει και πάλι, ίσως για τελευταία φορά πριν από τις θερινές διακοπές, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου με 25 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους 17 Πρωτόκολλα έγκρισης ή παραλαβής υπηρεσιών και προμηθειών του Δήμου, καθώς επίσης και:

-Η με απ’ ευθείας αγορά απόκτηση ακινήτου στη Λ. Σταμάτας, απαραίτητου για την κατασκευή του ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή. Το θέμα, που έρχεται από το 2013, είχε ξανασυζητηθεί και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από δυο χρόνια, όταν αποφασίστηκε να ανατεθεί σε εκτιμητή η εκτίμηση για την αξία του ακινήτου, που τελικά προσδιορίστηκε στις 335.000 ευρώ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως επειδή πρόκειται για την απ’ ευθείας αγορά ακινήτου, η έγκριση του θέματος απαιτεί ευρεία πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή τη θετική ψήφο τουλάχιστον 26 δημοτικών συμβούλων.

-Συμπληρωματικές εκδηλώσεις για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018 που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα η εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Στασινοπούλου, που έρχεται διορθωμένη, περιλαμβάνει 2 ακόμη συναυλίες, η πρώτη με τον STAN την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κορολή στη Δροσιά και η δεύτερη με τους Μιχάλη Δημητριάδη και Λένα Αλκαίου την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στον παλιό Σταθμό του τρένου στο Διόνυσο, οπότε και συμπληρώνεται μια εβδομάδα εκδηλώσεων. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για τις δυο αυτές εκδηλώσεις είναι συνολικά 11.000 ευρώ, διαμορφώνοντας τη δαπάνη για τις 7 ημέρες των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ στις 41.500 ευρώ περίπου.

-Επόμενο θέμα η επιχορήγηση στους συλλογικούς φορείς και τους ναούς που έχουν έδρα στο Δήμο Διονύσου. Πέρυσι όσοι φορείς όσοι είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα συνοδευόμενο από λίστα δικαιολογητικών, είχαν επιχορηγηθεί με 212.500 ευρώ- και έτσι άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου: Διαφωνώντας κάθετα στον τρόπο χρηματοδότησης Συλλόγων και Σωματείων που για μια ακόμη χρονιά ήταν χωρίς κριτήρια, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις προσκόμισης λειψών δικαιολογητικών, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Γιαννουλάτος πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Η. Υφαντής τέως Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης προσέφυγαν με αναφορά τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Για την αντίδρασή τους αυτή λοιδορήθηκαν από επώνυμα και ανώνυμα χείλη όσο κανείς άλλος αιρετός στα χρόνια του καλλικρατικού Δήμου, εγκαλούμενοι πως δεν θέλουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην πόλη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως έχει γίνει πολύς λόγος για τον Κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, τον οποίο- σύμφωνα με έγγραφο του τέως Αντιδημάρχου (και) Αθλητισμού Β. Κοκμοτού στις αρχές του 2017- είχε αναλάβει να εκπονήσει η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, και τέως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, Ξ. Νταγκαλή, χωρίς εντούτοις στο μεταξύ να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό. Ερχόμαστε έτσι στο τελευταίο θέμα της Ημερήσιας διάταξης για την προσεχή Τετάρτη που είναι οι παραχωρήσεις αυτών των αθλητικών χώρων στα σωματεία για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους την περίοδο 2018-2019.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 14.52 το μεσημέρι, οπότε και αναρτήθηκε η Ημερήσια Διάταξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, περιλαμβάνονται όλες οι εισηγήσεις για όλα τα θέματα- εκτός από αυτά τα δυο, τις επιχορηγήσεις- με ποια κριτήρια δόθηκαν και σε ποιο ποσόν ανέρχονται- και τις παραχωρήσεις, ενώ η πρόσκληση με τα συνημμένα της ακόμη δεν έχει σταλεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) επί του οδοστρώματος οδών πέριξ πλατειών της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση μελέτης εγκατάστασης και λειτουργίας νέας φωτεινής σηματοδότησης(διάβασης πεζών) επί της Λ. Δροσιάς – Σταμάτας στον Δήμο Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Κυκλοφοριακής μελέτης για προσωρινές ρυθμίσεις στη Λ. Δροσιάς Σταμάτας της Δ.Κ. Δροσιας στα πλαίσια του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Κ. ΔΡΟΣΙΑΣ έτους 2017».

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση συμπληρωματικής απόφασης της με αρ.121/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό τιμήματος αγοράς οικοπέδου επί της Λ. Δροσιάς – Σταμάτας της δ.κ. Σταμάτας για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στον Δήμο Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. «ΚΗΗ6168» ,«ΚΗΙ7287» «ΚΗΙ7296», «ΚΗΗ6566», «ΚΗΟ6029», «ΚΗΗ5524», «ΜΕ67452», «ΜΕ99920», «ΚΗΟ6056», «ΖΧΟ5927», «ΚΗΗ2219», «ΚΗΟ6199» ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΑΞΕΚΩ».

ΘΕΜΑ 6ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. «ΚΗΗ6168» ,«ME105787» «KHH2219», «KHH6169», «KHH5525», «ME104749», ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΑΞΕΚΩ».

ΘΕΜΑ 7ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. «KHH2308» ,«KHI6566» «ME107337», «KHI3183», «FUMO CAR», «KHI7287» «KHH2269», «ΜΕ107323», «ΚΗΗ6153», «ΚΗΙ3034», ΚΗΙ3174 ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΜΙΕΤΣΕΛ».

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Εργασίες περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών Δήμου και Υποσταθμός Μέσης Τάσης Αντλιοστασίου Δ.Ε Διονύσου».

ΘΕΜΑ 10ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υπηρεσίες Συντήρησης και Προμήθειας Η/Μ Εξοπλισμού κτιρίων (Συντήρηση & Επισκευή Καυστήρων, κλιματιστικών Μηχανημάτων, Φορητών Πυροσβεστικών Μέσων και Προμήθεια κλιματιστικών Μηχανημάτων.

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση Λοιπού Μηχανολογικού Εξοπλισμού Πρασίνου».

ΘΕΜΑ 12ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «SUMMER CAMP ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2018»

ΘΕΜΑ 13ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «εκτέλεσης Χωματουργικών εργασιών» του Δήμου Διονύσου Συνολικού ποσού 19.964,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 14ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ”για την εκτέλεση του μουσικού προγράμματος (με 5μελή ορχήστρα) στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης Δροσοβραδιά 2018 με Ένωση Ποντίων Δροσιάς, το Σάββατο 07 Ιουλίου 2018 στην Δροσιά” .

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ”Για την παραγωγή και την εκτέλεση του μουσικού προγράμματος, για τη συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Στεφάνου της “Γιορτής Μπάμιας” το Σάββατο 07 Ιουλίου 2018”

ΘΕΜΑ 16ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ”για την επιμέλεια, παραγωγή και εκτέλεση του μουσικού προγράμματος, για την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων “Βραδιά Όπερας” με το Σωματείο “Οικισμός Ρέας”, στην πλατεία Σεμέλης στη Δροσιά την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2018 ” .

ΘΕΜΑ 17ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ για την επιμέλεια, παραγωγή και εκτέλεση της μουσικής συναυλίας με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στον χώρο εκδηλώσεων του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Τραίνου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και Επισκευή Αθλητικού Εξοπλισμού Γυμναστηρίου Αγίου Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 19ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “Μικροβιολογικός και χημικός έλεγχος νερού”.

ΘΕΜΑ 20ό: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την ενοικίαση πλαστικών καθισμάτων για τις εκδηλώσεις του Δήμου Διονύσου για το έτος 2018».

ΘΕΜΑ 21ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των εργασιών στο κοιμητήριο της Δ.Ε. Διονύσου, Ανάδοχος: Κυριακάκης Χρήστος & Σια Ε.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση τροποποίησης σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. γ’ του Ν4412/2016, για τις εργασίες στο κοιμητήριο της Δ.Ε. Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 23ο: Υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018” – Λοιπές Εκδηλώσεις.

ΘΕΜΑ 24ο: Λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Ιερούς Ναούς με έδρα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 25ο: Παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Διονύσου ως έδρα αγώνων και προπονήσεων σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία του Δήμου μας για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019.