logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε,  υπό την προεδρία του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, στο Δημαρχείο, σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 10:30  το βράδυ, έπειτα από τη μετάβασή του στη συνεδρίαση του  Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής στην Παλλήνη.

Μετά την επιστροφή του από το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Αττική,  ο Δήμαρχος Διονύσου συγκάλεσε σύσκεψη για τη λήψη επιπρόσθετων προληπτικών μέτρων για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των δυνάμεων πολιτικής προστασίας του Δήμου. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εθελοντικών κλιμακίων πολιτικής προστασίας, πρόεδροι δημοτικών Κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  ο κ. Δ. Ζαμάνης ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις τελευταίες εξελίξεις στα μέτωπα της φωτιάς και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης ενδεχόμενων εστιών πυρκαγιάςρόνοια για πλήρη διαθεσιμότητα των οχημάτων δασοπυρόσβεσης του δήμου και των εθελοντικών κλιμακίων, συνδρομή των περιπολιών της υπηρεσίας φύλαξης στον εντοπισμό ενδεχόμενης απόπειρας εμπρησμού, ανάθεση υπηρεσιών για ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας, κ.α.).

Μετά την έκτακτη σύσκεψη ο Δήμαρχος Διονύσου δήλωσε: «Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των δήμων της Αττικής που έζησαν σήμερα τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας. Είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή και βοηθάμε στο έργο της κατάσβεσης. Λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα στο Δήμο μας και κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, για κάθε ενδεχόμενο. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας και τους εργαζόμενους του Δήμου για την ανεκτίμητη και πολύτιμη προσφορά τους».