logo


Ή σήμερα νωρίς το απόγευμα ή αύριο νωρίς το πρωί θα κληθούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να συνεδριάσουν για τη διάνοιξη δασικών δρόμων στην πόλη, μετά και από τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρών και εκατοντάδες περιουσίες κατεστραμμένες, με συνέπεια να κηρυχθεί η Ανατολική και η Δυτική Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στη σημερινή (24/7) συνεδρίαση της Επιτροπής από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, που, όπως διευκρίνισε, χτες είχε επικοινωνία τόσο με την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γ. Τσούπρα, όσο και με τον Προϊστάμενο του Δασονομείου Αγ. Στεφάνου Κ. Μούγιο. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί η έγκριση για τη διάνοιξη δασικών δρόμων στην Πεντέλη, μετά από την εξασφάλιση ποσού (σ.σ. όπως όλα δείχνουν, με απευθείας ανάθεση) για χωματουργικές εργασίες και μετά από τις σχετικές υποδείξεις του Δασονομείου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί και τούτο: Πριν από ακριβώς 6 μήνες, στις 24 Ιανουαρίου 2018, το Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας και ο Πρόεδρός του Β. Πέππας διαμαρτύρονταν έντονα επειδή οι προτάσεις τους για έργα στην περιοχή αγνοούνταν συστηματικά επί χρόνια. Ανάμεσά τους σε περίοπτη θέση βρισκόταν και η διάνοιξη δασικών δρόμων, στο πλαίσιο δράσεων για την πυροπροστασία. Περιττό ίσως να προστεθούν εδώ τα χρόνια αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου και των Εθελοντών της για διάνοιξη δασικών δρόμων, όχι μόνο για την απρόσκοπτη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά για τη διαφυγή των κατοίκων. Τέτοιοι δρόμοι, όπως λέει ο Δ. Πιτιανούδης Πρόεδρος των Εθελοντών, είναι στη Ραπεντώσα, η είσοδος προς το λατομείο Διομήδη- όπου η πρόσβαση προς την Πεντέλη είναι σήμερα αδύνατη- αλλά και μέσα στο ίδιο το Δάσος του Διονύσου, στην καρδιά του οικιστικού ιστού της περιοχής.