logo


Τους λόγους που την οδήγησαν να μη συμμετάσχει στην περασμένη- Τρίτη 17 Ιουλίου- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει αναβληθεί για αύριο 24/7, αναλύει στην ανακοίνωση που ακολουθεί η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (σ.σ. θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως στο σχετικό ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου δηλώθηκε εκ παραδρομής πως η παράταξη της Νέας Πνοής για το Διόνυσο επίσης απείχε από την εν λόγω συνεδρίαση. Εντούτοις παρίστατο κανονικά και καταμετρήθηκε ο Γ. Φωτάκης, οι Π. Μπιτάκος και Κ. Αυγέρη παρέμειναν εκτός αιθούσης, ενώ η Α. Λουκάτου προσήλθε με καθυστέρηση, και αφού είχε αναβληθεί η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας). Οι λόγοι που επικαλείται η Ενωτική Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της  έχουν σχέση  με λεπτομερή έλεγχο που διενήργησε στα 126 πρωτόκολλα παραλαβής για εργασίες και ανταλλακτικά οχημάτων του Δήμου και ζητεί στην αυριανή συνεδρίαση την παρουσία τόσο της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Πέππα, όσο και του προϊσταμένου υπαλληλικού παράγοντα, για να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων, διαφορετικά θα δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα και στις αρμόδιες Αρχές:     

Διόνυσος, 23/ 7/ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Την περασμένη Τρίτη 17 Ιουλίου, η Ενωτική Πρωτοβουλία επέλεξε να ματαιώσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έναν πολύ σοβαρό λόγο.

Την  παραμονή της συνεδρίασης μας γνωστοποιήθηκε μια καταγγελία, ότι η αποδοχή των 100 και πλέον επισκευών αυτοκινήτων, που εμφανιζόταν σαν τυπική διαδικασία, κρύβει μεγάλες ατασθαλίες.

Στον ελάχιστο χρόνο μέχρι τη συνεδρίαση, επαληθεύτηκαν δύο σκανδαλώδεις περιπτώσεις και υπήρξαν ενδείξεις για αρκετές άλλες, που όμως απαιτούσαν περισσότερο χρόνο, αφού η πάγια τακτική της δημοτικής αρχής είναι να μην έχει ποτέ διαθέσιμα όλα τα στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό πως στις περισσότερες ερωτήσεις μας, ο δήμαρχος επαναλαμβάνει κουραστικά ότι «δεν είναι πρόχειρος να απαντήσει».

Έτσι, αποφασίσαμε να κερδίσουμε χρόνο και να ερευνήσουμε την υπόθεση. Ο αναλυτικός έλεγχος έδειξε δυστυχώς ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη από αυτή που είχαμε αρχικά υποψιαστεί και απαιτεί αναλυτικές εξηγήσεις.

Για αυτόν τον λόγο, ζητάμε να παρευρίσκονται οπωσδήποτε στην αυριανή συνεδρίαση η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Πέππα και ο διευθυντής ή ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, προκειμένου να απαντήσουν στα ζητήματα και τις ερωτήσεις που θα θέσουμε.

Δηλώνουμε προκαταβολικά ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα δώσουμε τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει αναπάντητα στη δημοσιότητα και θα παραπέμψουμε την υπόθεση στις αρμόδιες ελεγκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία
Το Γραφείο Τύπου