logo


Το πρόγραμμα, και το κόστος, των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, που πραγματοποιούνται στην πόλη μας, και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, κάθε Σεπτέμβριο, θα συζητηθούν με εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Στασινοπούλου στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 24 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το εν λόγω θέμα αποτελεί προσθήκη στην ήδη μακροσκελή Ημερήσια Διάταξη της εξ αναβολής συνεδρίασης, που στη νέα εκδοχή της περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 165 θέματα.

Ειδικότερα για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, φέτος θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 3 μέχρι και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στον παλιό Σταθμό του τρένου, καθώς και στο Βωμό στη Ραπεντώσα, και σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται να περιλαμβάνουν:

Δευτέρα 3/9: Την παιδική θεατρική παράσταση “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες” του Ιουλίου Βερν, σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα. Το κόστος για την παράσταση ανέρχεται μέχρι του ποσού των 3720 ευρώ.

Τρίτη 4/9: Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, κόστους μέχρι 13640 ευρώ.

Τετάρτη 5/9: Μουσική Ποιητική Βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου με τίτλο “Από τον Ερωτόκριτο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, στις διφωνίες του Μάνου, του Μίκη και άλλων συνθετών”, κόστους μέχρι 5580 ευρώ.

Παρασκευή 7/9: Συναυλία με τον Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση, το γιο του αξέχαστου καλλιτέχνη, κόστους μέχρι 3720 ευρώ.

Σάββατο 8/9: Την παιδική Θεατρική Παράσταση “ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ” σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, κόστους επίσης μέχρι 3720 ευρώ.

Συνολικά το προϋπολογιζόμενο κόστος για τις 5 εκδηλώσεις των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ ανέρχεται στο ποσόν των 30.380, όπως αναφέρεται και στη συνημμενη μελέτη από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η δαπάνη προβλέπεται στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2018, ενώ οι ηχοφωτιστικές ανάγκες της εκδήλωσης, η εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, η ενοικίαση καθισμάτων, η προσφορά μικρού κεράσματος στους συντελεστές, καθώς και η εγκατάσταση χημικών τουαλετών θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.