logo


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, και πάλι λόγω έλλειψης απαρτίας, η χθεσινή, Πέμπτη 19 Ιουλίου, συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου, που μετά από νέα πρόσκληση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 6.30 το βράδυ. Έτσι οι προτάσεις για έργα και μελέτες στην “πρωτεύουσα” του Δήμου Διονύσου θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν από όσους- έστω και δύο- τοπικούς συμβούλους προσέλθουν σ’ αυτήν την τρίτη συνεδρίαση, μετατρέποντας μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση σε μια απολύτως διεκπεραιωτική διαδικασία ρουτίνας.

Κάτι που δεν έγινε, ευτυχώς, χθες στο Τοπικό Συμβούλιο της Άνοιξης- όπως και προχθές στη Δροσιά- που συνεδρίασε μεταξύ άλλων και για το Τεχνικό Πρόγραμμα: Ενημέρωση και συμπλήρωση θεμάτων, προσθαφαιρέσεις προτάσεων, αναδιάρθρωση των προτεραιοτήτων και εποικοδομητική, όπως επεσήμαναν όλοι, κριτική από τον Δ. Κυριάκη, τοπικό σύμβουλο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χ. Πιπέρης είχε εγκαίρως επικοινωνήσει με τους τοπικούς φορείς, από τους οποίους μόνον ο Σύλλογος Πρόοδος κατέθεσε σειρά προτάσεων, ενώ στη συνεδρίαση του Τοπικού παρέστη, συμβάλλοντας με τη σειρά της στη συζήτηση, και η ταμίας του Συλλόγου Έ. Χουχουλή.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, την οποία παρακολούθησε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δ. Κωστάκης, ο κ. Πιπέρης επανέλαβε αυτό που είχε καταγραφεί στην εισήγησή του, ότι δηλαδή οι προτάσεις της Άνοιξης για το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι οι ίδιες με αυτές που είχαν κατατεθεί και πριν από 4 χρόνια και αφορούν στην οδοποιία, στα αντιπλημμυρικά έργα, στην ύδρευση και την αποχέτευση, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο πράσινο και τις παιδικές χαρές, καθώς και στην οριοθέτηση χώρων, στη συντήρηση δημοτικών κτηρίων και τον ηλεκτροφωτισμό.

Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί το τελευταίο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε στην οικιακή κομποστοποίηση: Σύμφωνα με την απόφαση του Τοπικού, θα ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία να συντάξει μελέτη για όλο τον καλλικρατικό Δήμο και εν συνεχεία η Άνοιξη θα ζητήσει από τους κατοίκους να εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν προμήθειας κάδων κομποστοποίησης, που μαζί με την ανακύκλωση μπορεί να συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων.