logo


Ολιγόλογη η ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος σχετικά με το απορριμματοφόρο, που άνοιξε η γη και κατάπιε τον πίσω τροχό του στην οδό Αδραμυτίου, στο Διόνυσο, προχθές Τρίτη 17 Ιουλίου, περιστατικό που καταγράφηκε από την Οδό Διονύσου και φωτογραφικά. Γεννά εντούτοις αρκετά ερωτηματικά:

Ανακοίνωση

Έγκαιρη και αποτελεσματική ήταν, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση του περιστατικού πτώσης απορριμματοφόρου του Δήμου σε ρείθρο ( χαντάκι) της οδού Αδραμυτίου, όπου πραγματοποιούνται έργα αποχέτευσης, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου. Με συντονισμένες ενέργειες, παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου κας Αγγελικής Πέππα και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας, το απορριμματοφόρο απεγκλωβίστηκε και συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του χωρίς υλικές ζημιές και χωρίς να υπάρξει τραυματισμός εργαζομένου.

Έτσι:

Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά- άλλωστε τα σημάδια από την αποκατάσταση του οδοστρώματος είναι ακόμη εμφανή- πως το απορριμματοφόρο κινούνταν ακριβώς στο μέσο του δρόμου. Κι εκεί συνήθως ρείθρα, ή χαντάκια, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, αντιθέτως, αυλάκια για την απορροή των ομβρίων, αλλά βρίσκονται δίπλα στο πεζοδρόμιο. Εκτός και αν η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος παραδέχεται πως οι δρόμοι της πόλης είναι επικίνδυνοι για την κυκλοφορία οχημάτων, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πέσουν σε χαντάκια, μέρα μεσημέρι. Ή πως οι χειριστές του οχήματος πήραν το δίπλωμά τους νύχτα.

Τα έργα της αποχέτευσης στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν θεωρητικά ολοκληρωθεί εδώ και εβδομάδες από τον ΤΟΞΟΤΗ, γι’ αυτό και ο δρόμος έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Η Αδραμυτίου, μάλιστα, αποτελεί μια από τις παρακαμπτήριες προς τη Λ. Διονύσου, όπου εδώ και καιρό πραγματοποιούνται από τον εργολάβο της ΕΥΔΑΠ τα έργα αποχέτευσης του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης. Ελέγθηκε, λοιπόν, και θεωρήθηκε ασφαλής τόσο για τα ΙΧ όσο και για τα βαρέος τύπου οχήματα.

Οι εργαζόμενοι- και ήταν πολλοί παρόντες- της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όταν ρωτήθηκαν από την Οδό Διονύσου, δήλωσαν το προφανές, δηλαδή πως έχει ειδοποιηθεί τόσο η Τροχαία όσο και γερανοφόρο, γιατί αλλιώς το απορριμματοφόρο δεν θα μπορούσε να απεγκλωβιστεί. Εξάλλου, λίγες ώρες αργότερα τη φθορά, και την τρύπα, στο οδόστρωμα αποκαθιστούσε συνεργείο με μπουλντόζα, όπως σίγουρα έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Το πιο περίεργο όμως είναι πως η ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας υποβαθμίζει το περιστατικό και ουσιαστικά “αθωώνει” τον εργολάβο του ΤΟΞΟΤΗ, υποβαθμίζοντας συνολικά τις αστοχίες που προφανώς έχουν γίνει στα συνοδά έργα εξαιτίας ελλιπούς επίβλεψης, για τις οποίες- όπως και για τους σωρούς τα μπάζα, που έχουν αφεθεί διάσπαρτα στην πόλη- θα πρέπει κάποια στιγμή ο Δήμος να διεκδικήσει τουλάχιστον τις σχετικές αποζημιώσεις.