logo


Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η χθεσινή, Τρίτη 17 Ιουλίου, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια που εκτός αιθούσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου παρέμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Νέας Πνοής για το Διόνυσο (σ.σ. που μετά από πολύ καιρό παρουσιάστηκε σε πλήρη απαρτία), περιμένοντας από τη Διοίκηση να συγκεντρώσει τουλάχιστον 19 δικούς της συμβούλους, όπως δήλωναν χαρακτηριστικά.

Τούτο δεν κατέστη δυνατό παρά τις σχετικές τηλεφωνικές προσπάθειες, μια που μέχρι λίγο μετά από τις 7 το βράδυ, μισή και πλέον ώρα μετά από την καθορισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης, μόλις 14 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταμετρήθηκαν παρόντες από τον Α. Μπέτση που εκετελούσε χρέη Γραμματέως του Συμβουλίου.

Στις θέσεις τους παρέμειναν ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, ο ανεξάρτητος Σπ. Γιαννουλάτος, καθώς και ο νέος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου, που προσήλθε μεν  “καλά διαβασμένος για όλα τα θέματα”, αλλά δεν είχε την ευκαιρία και να το αποδείξει.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση περιελάμβανε τον αριθμό ρεκόρ των 154 θεμάτων, με τα 126 από αυτά να αποτελούν πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής για προμήθειες και υπηρεσίες, που ήδη έχουν συζητηθεί από διαπαραταξιακή επιτροπή, ώστε η ψήφισή τους από το Σώμα να γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ δεν λείπουν και οι απ’ ευθείας αναθέσεις που στη συντριπτική τους πλειονότητα ανήκουν στο Τμήμα Αθλητισμού, Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας. Νέα πρόσκληση για επανάληψη της συνεδρίασης θα αποσταλεί σύντομα στους δημοτικούς συμβούλους από την Πρόεδρο Β. Ζώτου.