logo


Λεπτομερή αναδρομή σε όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οδήγησαν στη χθεσινή, Τετάρτη 11 Ιουλίου ανοιχτή συζήτηση για το μαθητικό στέκι στην Καμέλια, στον Άγ. Στέφανο, περιλαμβάνεται στο παρακάτω Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων που μοιράστηκε σε όσους χθες παρακολούθησαν την εκδήλωση. Παράλληλα στο Δελτίο υπογραμμίζεται πως ο αγώνας για το μαθητικό στέκι δεν σταματά εδώ, αλλά θα κινητοποιήσει και θα συσπειρώσει όλους τους κατοίκους, και τελικά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντησή μας με τον Δήμαρχο, όπου παρουσιάστηκε η πρότασή μας για την δημιουργία Μαθητικού Στεκιού στο χώρο της Καμέλιας. Εκεί ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε δημοπράτηση του χώρου πριν να παρθεί απόφαση για το αίτημά μας και εμείς συμφωνήσαμε να παρουσιάσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς υποχρεωτικά να το θέσουμε σε ψηφοφορία προκειμένου να γίνει πιο αναλυτική συζήτηση. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες  συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο όπου τέθηκε προ ημερησίας διάταξης το θέμα, μετά από την συλλογή 168 υπογραφών (με ελάχιστο όριο τις 27). Και εκεί οι μάσκες έπεσαν. Οι ανάγκες των παιδιών μας θυσιάστηκαν στον βωμό της εμπορευματοποίησης και του κέρδους.

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διονύσου μετά από μια θυελλώδη τρίωρη συνεδρίαση, απέρριψε το αίτημα της Ένωσης Γονέων για την δημιουργία μαθητικού στεκιού στον Δημοτικό χώρο της Καμέλια, της οποίας η παρούσα μίσθωση (4€ το μήνα) έληξε στις 15/6. Η πρόταση δεν πέρασε παρά το γεγονός ότι τα υπέρ (8) ήταν περισσότερα από τα κατά (6), επειδή δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων (10 λευκά, 4 παρών).

Από την αρχή της συνεδρίασης φάνηκαν οι διαθέσεις και πιθανόν οι «δεσμεύσεις» των συμβούλων της πλειοψηφίας. Τέθηκε αμέσως θέμα επί της διαδικασίας για το αν πρέπει να παρθεί ή όχι απόφαση, η οποία μετατράπηκε σε οχλαγωγία και από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Αντί να απολογηθούν για την ανυπαρξία δράσεων για την νεολαία, πότε με κωλυσιεργία (συνεχείς προτάσεις επί της διαδικασίας), πότε με άναρθρες κραυγές και προσωπικές επιθέσεις («να μαζέψετε τα παιδιά σας από τους δρόμους και να τα κλείσετε στα σπίτια σας»), πότε με γενικόλογες τοποθετήσεις («είναι δύσκολο, δεν είμαστε ώριμοι, αυτά δοκιμάστηκαν και παλιότερα»), προσπαθούσαν να προκαταβάλουν το κλίμα, πριν καν το Δ.Σ της Ένωσης τοποθετηθεί επί της ουσίας και απαντήσει στις ερωτήσεις. Τελικά σε 3 ώρες διαδικασία μάς δόθηκε ο λόγος 3 λεπτά στην αρχή και 7 λεπτά στο τέλος….

Τότε αντιληφθήκαμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση με έναν φορέα που καταθέτει ένα σοβαρό αίτημα. Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρό ατόπημα του Δημοτικού Συμβουλίου, που το απομονώνει από την τοπική κοινωνία και εμποδίζει του Δημότες να απευθύνονται άμεσα στο όργανο που οι ίδιοι ψήφισαν και εξέλεξαν.   

Μετά το τέλος όλων των τοποθετήσεων και όταν προσπαθήσαμε να πάρουμε το λόγο προκειμένου να υπάρξει δέσμευση για να μην γίνει η δημοπράτηση πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης, ορισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πετάχτηκαν όρθιοι από τις καρέκλες τους φωνάζοντας «τι λέτε ρε που θα δεσμευτούμε» αντιμετωπίζοντας περίπου ως τσιφλίκι τους τον Δήμο… Έγραψαν έτσι στα παλιά τους τα παπούτσια τις αγωνίες χιλιάδων γονιών και μαθητών. Νομίζουν και ελπίζουν ότι το θέμα έκλεισε. Ότι είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με όποιον δώσει τα περισσότερα …

Γελιούνται, γιατί εμείς τώρα ξεκινάμε

Η Ένωση θα κλιμακώσει την δράση της, ξεκινώντας μια καμπάνια ενημέρωσης με σκοπό το μαθητικό στέκι να γίνει θέμα συζήτησης σε κάθε οικογένεια του Δήμου μας. Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα αξιοποιήσει όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να επαναφέρει το θέμα. Θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας για το αυτονόητο. ‘Ηδη έχουμε μαζέψει άλλες 200 υπογραφές γονέων από τον Αγ. Στέφανο και συνεχίζουμε.

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση όλους τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους μαζικούς φορείς της περιοχής και τα κόμματα προκειμένου να παρουσιάσουμε την πρότασή μας την Τετάρτη 11 Ιουλίου, μπροστά στον χώρο της Καμέλιας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι τελικά το αίτημά μας θα συσπειρώσει όλους τους γονείς και κάθε καλοπροαίρετο δημότη του Δήμου μας και τελικά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΚΑΜΕΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ.