logo


Τέλος εποχής για τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου, επικεφαλής της οποίας είναι από σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου ο Τ. Παντελόγλου, μετά και από την επίσημη παραίτηση της Ζ. Σώκου. Η κ. Σώκου από τον Άγ. Στέφανο, οδήγησε σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, αποσπώντας την τέταρτη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2011-2014 με δυο δημοτικούς συμβούλους, την ίδια και τον Π. Λουκάτο από την Άνοιξη, ενώ στις εκλογές του 2014 η Λαϊκή Συσπείρωση κατέλαβε μόνο μια έδρα.

Αυτήν την έδρα η κ. Σώκου υπερασπίστηκε επί τέσσερα με τον καλύτερο τρόπο, εκφράζοντας τη διαφορετική φωνή και άποψη σε κάθε θέμα, δεχόμενη όχι λίγες φορές την αποδοκιμασία ή και την απαξίωση των συναδέλφων της. Τους τελευταίους μήνες η επικεφαλής της παράταξης, που για χρόνια παρέμενε παρούσα σε όλους τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας που την κράτησε για μεγάλο διάστημα μακριά από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ συχνές ήταν οι απουσίες της αφότου επέστρεψε στα καθήκοντά της.

Μετά από την παραίτησή της, τη θέση του επικεφαλής και εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου καταλαμβάνει ο Τ. Παντελόγλου, που ορκίστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Διονύσου. Ο κ. Παντελόγλου, παρών λίγο αργότερα το ίδιο βράδυ στην εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Διονύσου για το μαθητικό στέκι στην Καμέλια, σε δήλωσή του στην Οδό Διονύσου τόνισε πως θα συνεχίσει την προσπάθεια να φέρνει και να εκφράζει τη φωνή των μικρομεσαίων στρωμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Ο νέος δημοτικός σύμβουλος, 37 ετών, είναι γεωπόνος, κάτοικος Αγ. Στεφάνου από το 1982 και συνδικαλιστής από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια ως μέλος τόσο του ΚΚΕ, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.