logo


Τον καθορισμό των προϋποθέσεων παραχώρησης της λειτουργίας, καθώς και της θέσης, των 9 δημοτικών περιπτέρων, τον αποχαρακτηρισμό της πλατείας Αντύπα στον Άγ. Στέφανο από χώρο σχολείου και την ανάκληση της παλαιότερης απόφασης για την ανέγερση παρεκκλησίου στο Κοιμητήριο της Άνοιξης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, μετά από διαμαρτυρία περιοίκων, θα συζητήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά:

Τα δημοτικά περίπτερα που υπάρχουν στα όρια της πόλης είναι 9- από 2 στη Δροσιά, στον Άγ. Στέφανο και στη Ροδόπολη, από ένα στο Διόνυσο, τη Σταμάτα και το Κρυονέρι. Γι’ αυτά η Επιτροπή καλείται να αποφασίσει ποια θα δοθούν στις κατηγορίες δικαιούχων (ΑΜΕΑ, ανάπηροι κ.λπ.) σε ποσοστό 30% και ποιων την εκμετάλλευση θα διατηρήσει ο Δήμος. Υπενθυμίζεται πως σήμερα από τα παραπάνω, δεν λειτουργούν δυο περίπτερα, στη Ροδόπολη επί της οδού Αγ. Ιωάννου για το οποίο δεν υπήρξε ενδιαφέρον στη σχετική δημοπρασία και παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, καθώς και στην πλατεία Σταμάτας, μετά από την απόφαση να μην ανανεωθεί η σύμβαση με το μισθωτή, με στόχο την ανακατασκευή του, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό. Το εν λόγω περίπτερο, υπενθυμίζεται, έχει αποτελέσει αφορμή έντονων συγκρούσεων ανάμεσα στην τέως Αντιδήμαρχο Οικονομικών και ήδη ανεξάρτητη Στ. Μαγγίνα και τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επίσης ανεξάρτητο πλέον, Σπ. Γιαννουλάτο από τη μια πλευρά και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Α. Πέππα από την άλλη.

Ο αρχικός χαρακτηρισμός του χώρου που σήμερα λειτουργεί και είναι γνωστός ως πλατεία Μ. Αντύπα στον Άγ. Στέφανο ήταν χώρος σχολείου, σύμφωνα με το διάγραμμα της αρχικής διανομής του 1933, παραχωρημένος με απόφαση Νομάρχη. Η Επιτροπή εν προκειμένω καλείται να αποφασίσει κατά πόσον είναι δυνατός και επιτρεπτός ο αποχαρακτηρισμός του χώρου από σχολείο σε πλατεία, λαμβάνοντας υπόψη της και τυχόν απομείωση της περιουσίας του Δήμου, αλλά και αν- τεκμηριωμένα- έχουν καλυφθεί οι ανάγκες του Δήμου σε σχολικούς χώρους.

Τέλος, παλαιότερο αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Άνοιξη να ανεγείρει με δικά του έξοδα παρεκκλήσι στο Κοιμητήριο, που είχε γίνει δεκτό τόσο από το Τοπικό Συμβούλιο, όσο και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται πως οδεύει προς υπαναχώρηση. Σύμφωνα με νέο έγγραφό του, που εκκρεμεί από τον Φεβρουάριο, η πρόθεση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να ανεγείρει το παρεκκλήσι συνάντησε τις διαμαρτυρίες των περιοίκων, οπότε ζητεί από την Επιτροπή να αποσυρθεί το αρχικό αίτημα ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και παρεξηγήσεις:

ΘΕΜΑ 1o: Περίπτερα Δήμου Διονύσου

ΘΕΜΑ 2o: Τροποποίηση πλατείας Μαρίνου Αντύπα της ΔΕ Αγίου Στεφάνου

ΘΕΜΑ 3o: Ανάκληση της αρ.22/2017 απόφασης ΕΠΖ