logo


Παρόλο που ήταν εν γνώσει του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάση η διαδικασία που ο Δήμος ακολουθεί για την απομάκρυνση των μπάζων της αποχέτευσης από την περιοχή, εντούτοις προέβη στη διαμαρτυρία που προκαλεί εντύπωση. Αυτά με λίγα λόγια γράφει στην απάντησή του στον κ. Μπάση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, επισημαίνοντας πως στο θέμα που είχε αναδειχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 26 Ιουνίου, συγκεκριμένες πληροφορίες είχαν δώσει τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης. Η πλήρης απάντηση του κ. Ράικου έχει ως εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Την Πέμπτη 28/6/18 σε έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Δ.Ε Διονύσου σχετικά με την υπόθεση των μπάζων & οικοδομικών υλικών που έχουν εναποτεθεί σε διάφορα σημεία της Δ.Ε Διονύσου, εξεδόθη Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία για το ως άνω θέμα.

Η Τεχνική Υπηρεσία στην οποία απευθύνεται στην ουσία η Διαμαρτυρία αυτή έχει να παρατηρήσει τα εξής.

1) Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη στις 26/6/2018 στην προ ημερησίας συζήτηση το θέμα ετέθη υπό μορφή ερωτήματος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Στάικο προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών οι οποίοι και έδωσαν τις εξής απαντήσεις

α) Για μεν την εταιρεία ALRHA DOMUS A.E η οποία εκτελεί το έργο της ΕΥΔΑΠ έχει ήδη ειδοποιηθεί να απομακρύνει τα μπάζα από το Πηγαδάκι και τα οικοδομικά υλικά από τον χώρο στάθμευσης των Διονυσίων πράγμα το οποίο έκανε την επόμενη Τετάρτη 27/6/2018 αρχίζοντας από τον χώρο στάθμευσης των Διονυσίων τον οποίο και καθάρισε.

β) Για δε την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε η οποία εκτελούσε το έργο της αποχέτευσης και υποκαταστάθηκε από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ η δέσμευση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι από τον τελευταίο λογαριασμό που έχει να πάρει ο ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε θα κρατηθεί το ανάλογο ποσόν ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα μπάζα από όλες τις Δ.Ε του Δήμου Διονύσου με ανάθεση σύμβασης έργου σε άλλον Εργολάβο. Βρίσκεται σε εξέλιξη καταμέτρηση των μπάζων για βγει ο προϋπολογισμός του έργου της απομάκρυνσης

2) Αν και όλα αυτά ήταν γνωστά στις 26/6/2018 από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο ήταν παρών και ο Πρόεδρος της Δ.Ε Διονύσου, στις 27/6/2018 σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο Αντιδήμαρχος της Τ.Υ με τον Πρόεδρο της Δ.Ε Διονύσου τον ενημέρωσε ότι η εταιρεία ALPHA DOMUS A.E ήδη καθάριζε τον χώρο στάθμευσης των Διονυσίων.

Αφού λοιπόν όλα αυτά ήταν γνωστά από τις 26 και 27/6/2018 μας προκαλεί εντύπωση προς τι η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε Διονύσου στις 28/6/2018 που και αν υποθέσουμε ότι είχε προγραμματισθεί θα μπορούσε να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι καταγγελτικό μετά από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Τ.Υ. στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελειώνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της αποχέτευσης που είναι ίσως το σημαντικότερο έργο υποδομής για τον Δήμο Διονύσου έχει μπει σε δρόμο υλοποίησης και ολοκλήρωσης μετά την υποκατάσταση από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. Όπως όλα τα μεγάλα έργα υποδομής προκαλεί προσωρινές οχλήσεις στους Δημότες αλλά αναβαθμίζουν για πάντα το βιοτικό μας επίπεδο

ΔΡΟΣΙΑ 4/7/2018

Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.

Δημήτρης Ράικος