logo


Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα δεν κατόρθωσε να συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, με αποκλειστική και μοναδική ευθύνη του Προέδρου της δημοτικού συμβούλου Β. Τσαγκαράκη, που σήμερα μάλιστα δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει εγκαίρως για την αδυναμία του να προσέλθει ούτε αυτή την υπηρεσιακή Γραμματέα της Επιτροπής Ε. Πατέλη, ώστε με τη σειρά της να μπορέσει να ενημερώσει τα μέλη.

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από ακριβώς μια εβδομάδα, την Τρίτη 26 Ιουνίου, όταν ο κ. Τσαγκαράκης είχε προσέλθει στη συνεδρίαση με  40 λεπτά καθυστέρηση, με αποτέλεσμα τα μέλη Α. Τόκα εκ μέρους της Ένωσης Γονέων και Β. Παπαδοπούλου Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενες, οπότε και η συνεδρίαση αναβλήθηκε για σήμερα, με τη ρητή διαβεβαίωση όλων- συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου- ότι επιτέλους θα πραγματοποιηθεί.

Και μάλιστα εφόσον στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν στον καθορισμό ορίων για σχολεία της περιοχής, αλλά και σε κατανομές κρατικών χρηματικών πιστώσεων για την καταβολή μισθωμάτων, τη συντήρηση και λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης, καθώς και στο κλείσιμο της διαχειριστικής περιόδου 2015 της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκαπίδευσης.

Ήδη η κ. Τόκα, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, κατέθεσε γραπτή διαμαρτυρία στο Γραφείο Δημάρχου, επισημαίνοντας την προβληματική λειτουργία της Επιτροπής με ευθύνη του Προέδρου της.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αυτή θα ήταν η δεύτερη μόλις συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για το 2018, ανάμεσα στα καθήκοντα της οποίας εκτός από τα όρια και την έγκριση των πιστώσεων περιλαμβάνονται και προτάσεις για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων ή ή τρίτων για την ανέγερση διδακτηρίων, την επιλογή οικοπέδων μετά κτηρίων κατάλληλων να χαρακτηρισθούν ως διδακτήρια, την απαλλοτρίωση οικοπέδων για τις ανάγκες της σχολικής στέγης, την ανέγερση σχολικών κτηρίων, την μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση δημόσιων σχολικών μονάδων, ενώ εισηγείται θέματα που αφορούν στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, γνωμοδοτεί για τις κυρώσεις σε γονείς που αμελούν τη φοίτηση των παιδιών τους κ.λπ.