logo


Σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 7.30 το βράδυ συγκαλείται κατεπειγόντως το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει για τις ενδεδειγμένες δικαστικές ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί, μετά και από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το διαχειριστικό έλεγχο 2013, 32014 και του α’ τρίμηνου του 2015, οπότε και εντοπίσθηκαν οικονομικές ατασθαλίες ύψους, σύμφωνα με το πόρισμα, 147.684 ευρώ.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Α. Δελαγραμμάτικας προτείνει:

α) την ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο με έγκριση της σχετικής δαπάνης (η οποία δαπάνη θα καλυφθεί από το Δήμο Διονύσου) ποσού έως 6.000,00€ με ΦΠΑ 24%, για την άσκηση αγωγών αποζημίωσης κατά των υπευθύνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πορίσματος με ημερομηνία 22-5-2018 της εταιρίας «DFK PD AUDIT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και

β) την έγκριση δαπάνης (η οποία θα καλυφθεί από το Δήμο Διονύσου), για αμοιβές δικαστικών επιμελητών, για επίδοση των αγωγών στους εναγόμενους και λοιπών δικαστικών εξόδων και

γ) την αποστολή του εν λόγω Πορίσματος σε Εισαγγελέα, Ελεγκτικό Συνέδριο, κλπ.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα έφερε με ενημέρωσή του προ Ημερησίας Διατάξεως στην πρόσφατη (26/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ζαμάνης, διαβάζοντας κατάλογο με τις οικονομικές παρατυπίες, ενώ τόνισε πως το πόρισμα θα αποσταλεί τόσο στον Εισαγγελέα όσο και στον Επίτροπο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η πρόσκληση για την κατεπείγουσα συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης εστάλη στα μέλη τ0 μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιουνίου, παρόλο που ήταν ήδη γνωστό ότι σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου συνεδριάζει στις 5 μ.μ. και το Δημοτικό Συμβούλιο, τρία μέλη του οποίου- Θ. Κρητικός, Π. Τσούκας και Σ. Ντούντα– είναι και μέλη του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής.