logo


Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου (μέλος της ΟΓΕ), με τη θεατρική της ομάδα «Ομάδα Θέατρο Παντός Καιρού» παρουσιάζει το μονόπρακτο του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Πόσο κοστίζει το σίδερο;», για μία και μοναδική παράσταση, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Σ’ ένα καμπαρέ του Μονάχου, το Σεπτέμβρη του 1938, μπαίνει ένας μυστηριώδης τύπος και με βίαιο τρόπο σκοτώνει όλους τους θαμώνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές. Ευχαριστημένος με την κτηνωδία του φεύγει για να συνεχίσει το «έργο» του και αλλού. Οι νεκροί του καμπαρέ ζωντανεύουν κάθε βράδυ επί της ρημαγμένης τους σκηνής και παίζουν θέατρο εν θεάτρω την ιστορία του Μπέρτολντ Μπρεχτ: «Πόσο κοστίζει το σίδερο;». Μία αλληγορία που ξεμπροστιάζει αριστοτεχνικά το σύμφωνο του Μονάχου ξηλώνοντας το «φιλειρηνικό» του ένδυμα και δείχνοντας ξεκάθαρα τις ιμπεριαλιστικές προθέσεις των μεγάλων δυνάμεων εκείνης της εποχής και κάθε εποχής. Τον εκφασισμό και την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Καλώς ήρθατε στη ρημαγμένη μας πίστα:

«Έχει βγει ένα φεγγάρι μες στη νύχτα και βολτάρει

χίλια τόσα ανθρωπάκια κρέμονται απ’ το κουβάρι

μα όταν διώξουν τον μπροστάρη και πετάξουν το κουβάρι

θα πετάξουνε αμέσως της ζωής όλα τα βάρη».

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Πετζερίδου

Παίζουν: Βαρβάρα Πετζερίδου, Παύλος Παπαναστασάτος, Ελένη Μαρκοσιάν, Έφη Συνοδάκη, Βάνα Κανελλοπούλου, Μαριέττα Τσαγκαλίδη, Μαριάννα Τζάκη, Τάνια Παπαναστασάτου, Σπυριδούλα Αυθίνου, Όλγα Σταροπούλου και η Μυρτώ Τερζοπούλου.

Ακούγονται τα τραγούδια «Με κλειστή αυλαία», «Μαριονέτα», «Σκιές», «Τραγούδι Τέλους» σε στίχους Β. Πετζερίδου.