logo


Την αγορά προγράμματος που θα συνδέει τους άνεργους της πόλης με τις θέσεις που προσφέρονται στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, υπερψήφισε- και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία- το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου στην προχθεσινή (26/6) συνεδρίασή του. Το πρόγραμμα θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Κοινότητας, όπου θα το διαχειρίζονται οι τρεις υπάλληλοί του, αφού εκπαιδευθούν κατάλληλα από την προμηθεύτρια εταιρεία. Στόχος είναι η αντιστοίχιση των βιογραφικών των ανέργων του Δήμου μας με όσες θέσεις προκηρύσσονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή το Δημόσιο, μια που το πρόγραμμα- όπως διευκρίνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Α. Στασινοπούλου– ανιχνεύει καθημερινά 800 περίπου ειδικότητες. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο Δήμο Διονύσου για ένα διάστημα περίπου 4 χρόνων, μέχρι το 2017, η διοχέτευση ανέργων σε θέσεις εργασίας γινόταν μέσα από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας “Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα”, σε ερασιτεχνική, όμως, βάση και μέσω προσωπικών γνωριμιών, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Σπ. Σπηλιώτη από τη ΔΑΔΙΟΝ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιδημάρχου, το νέο πρόγραμμα- ουσιαστικά πληροφοριακό σύστημα με πλατφόρμα ενημέρωσης- θα στοιχίσει για την πρώτη χρονιά 7500 ευρώ, που επιμερίζεται σε 3500 εφάπαξ για την αγορά και 4500 ευρώ ετήσια συνδρομή, για κάθε χρόνο λειτουργίας του, ενώ η προμήθειά του θα γίνει με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, παρόλο που επεσήμαναν το υψηλό κόστος της ετήσιας συνδρομής, εντούτοις συμφώνησαν με την παραπάνω προμήθεια.

Όλες εκτός από μία: Η Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αφού επεσήμανε πως η ανεργία διογκώθηκε μετά από τις εργασιακές επιλογές και πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έβαλε μια παράμετρο που πέρασε μάλλον απαρατήρητη από τους συναδέλφους της: Ποιος θα είναι υπεύθυνος για την τεράστια βάση προσωπικών δεδομένων που αναμένεται να δημιουργηθεί από τα βιογραφικά (σ.σ. κατά δήλωση του κ. Ζαμάνη, βιογραφικά ανέργων φθάνουν στο Δήμο σωρηδόν) και πώς αυτά τα δεδομένα, που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, θα προστατεύονται, ειδικά μετά από την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR); “Φέιγ βολάν θα γίνουν τα βιογραφικά των ανέργων”, τόνισε η κ. Σώκου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Δήμος Διονύσου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Απρίλιο ενέκρινε την πρόσληψη, με απ’ ευθείας ανάθεση, εταιρείας που θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, με αμοιβή 24.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου Διονύσου, και των Κοινωνικών Δομών, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ενώ ο νέος ευρωπαϊκός Κανονισμός έχει τεθεί σε ισχύ από τις 25 Μαϊου.