logo


Έκτακτη συνάντηση των τοπικών συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης με αφορμή τα μπάζα που ο μεν ΤΟΞΟΤΗΣ έχει “λησμονήσει” εδώ και μήνες στη θέση Πηγαδάκι, ενώ η ALPHA DOMUS, ο εργολάβος της ΕΥΔΑΠ, εναποθέτει ακριβώς απέναντι. Παρά τις διαμαρτυρίες του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Θ. Στάικου και τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις και του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (26/6) για άμεση απομάκρυνση των όγκων, τις οποίες κατέγραψε η Οδός Διονύσου, νέες εναποθέσεις έκαναν την εμφάνισή τους μια ημέρα αργότερα, χθες Τετάρτη 27 Ιουνίου, στο χώρο που χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των οχημάτων στη διάρκεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ.

 

Νέες διαμαρτυρίες, από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου αυτή τη φορά, δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα τη σημερινή έκτακτη συνάντηση και την παρακάτω ανακοίνωση- διαμαρτυρία: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

  Προς: Δήμαρχο/κ. Δ. Ζαμάνη

  Κοινοποιήσεις:

α) Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών/κ. Δ. Ράικο

β) Δ. Συμβούλους Δ.Ε. Διονύσου

 γ) Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων

 δ) Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διονύσου               

ε) Τοπικό Τύπο

Σήμερα Πέμπτη 28/6/2018 σύσσωμο το Τ. Συμβούλιο της Δ.Ε. Διονύσου, σε έκτακτη συνάντησή του, διαμαρτύρεται εντονότατα για τα κατωτέρω:

α) Επί μήνες ο εργολάβος της αποχέτευσης “Τοξότης” χρησιμοποιούσε τη θέση “Πηγαδάκι” στο κέντρο της πόλης μας και παρά τις αντιρρήσεις μας, ως χώρο εναπόθεσης αδρανών υλικών καθώς και προϊόντων από τις εκσκαφές της αποχέτευσης (μπάζων). Επίσης το ίδιο είχε κάνει και στην Αναγέννηση στο τέρμα της οδού Λητούς. Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε πάρει απόφαση στο Τ. Συμβούλιο (Συνεδρίαση 2η, 22.3.2018, αρ. Αποφ. 7/2018).

β) Εδώ και μερικές εβδομάδες την ίδια πρακτική εναπόθεσης μπάζων ακολουθεί και ο εργολάβος της αποχέτευσης επί της Λ. Διονύσου, Αlpha Domus, ο οποίος εναποθέτει μπάζα στις παρυφές του αιωνόβιου δάσους, απέναντι από τη θέση Πηγαδάκι. Αποκορύφωμα ήταν η τοποθέτηση νέων χωματουργικών όγκων σε όλο τον αδόμητο χώρο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για τις εκδηλώσεις των Διονυσίων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του δ.σ. Θ. Στάικου στο Δ.Σ. της 26/6/2018, οι οποίες αγνοήθηκαν.

Σημειώνουμε δε ότι πριν τοποθετηθούν τα μπάζα και τα αδρανή υλικά, είχε προηγηθεί από τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Διονύσου κ. Α. Ι. Μπάση τηλεφώνημα, τόσο στον Δήμαρχο όσο και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την άμεση απομάκρυνση των μπάζων. Παραταύτα συνεχίζεται η διαδικασία εναπόθεσης μπάζων.

Κατόπιν των ανωτέρω στη σημερινή έκτακτη συνάντηση του Τ.Σ. Διονύσου, με ομόφωνη απόφασή μας, διαμαρτυρόμαστε γιατί αγνοούνται συστηματικά οι αποφάσεις μας και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τη λύση του θέματος.

Τ.Σ. Δ.Ε. ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αναστάσιος Ι. Μπάσης

Γεώργιος Πατσαλιάς-Δανέζης

Ελένη Φραντζή

Καλλιόπη Οικονομάκου

Δημήτριος Ρούσσος