logo


Στα μπάζα που οι δυο εργολάβοι της αποχέτευσης έχουν αποθέσει εδώ και μήνες ένθεν και ένθεν της Λ. Διονύσου αναφέρθηκε με ερώτησή του ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικος στη χθεσινή (26/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για τους όγκους χωμάτων και πέτρας που ο μεν ΤΟΞΟΤΗΣ- ο εργολάβος, μέχρι πρότινος, του Δήμου Διονύσου-  έχει “λησμονήσει” στη θέση Πηγαδάκι, απέναντι σχεδόν από το αιωνόβιο Δάσος, αλλά και η ALPHA DOMUS, που εκτελεί το έργο της αποχέτευσης πάνω στη Λεωφόρο εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ.

Και στις δυο περιπτώσεις τα προϊόντα των εργασιών- ιδιαιτέρως του ΤΟΞΟΤΗ- βρίσκονται παρατημένα επί σειρά μηνών, έχοντας μετατρέψει την περιοχή σε “μπαζότοπο, γεγονός που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάικος, διερωτώμενος τι κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Στην παραπάνω παρατήρηση, απάντηση έδωσε τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, όσο και λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, πληροφορώντας το συνάδελφό τους πως αναφορικά με τον ΤΟΞΟΤΗ, από τον τελευταίο λογαριασμό που του αναλογεί πριν την υποκατάστασή του από την ΑΚΤΩΡ, θα κρατηθεί ποσόν για την απομάκρυνση των μπάζων από οπουδήποτε τα έχει εναποθέσει, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η σχετική επιμέτρηση. Παράλληλα σχετική σύσταση έχει ήδη γίνει και στον εργολάβο της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος δεσμεύθηκε για την άμεση απομάκρυνση των δικών του μπάζων.