logo


Διεκόπη λίγο μετά από τα μεσάνυχτα, και μετά από σχεδόν 6 ώρες εργασίας, η χθεσινή (Τρίτη 26 Ιουνίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου, το οποίο πρόλαβε να συζητήσει 17 από τα συνολικά 43 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου από την Πρόεδρο Β. Ζώτου, ίσως για την επόμενη εβδομάδα, μια που αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι- ανάμεσά τους και δυο Αντιδήμαρχοι- δήλωσαν κώλυμα παρουσίας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Πάντως, μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Δήμος Διονύσου έχει Κανονισμό λειτουργίας και παραχώρησης των Πολιτιστικών Κέντρων του, που υπερψηφίστηκε και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αφού η αρμόδια Αντιδήμαρχος Α. Στασινοπούλου υιοθέτησε τις παρατηρήσεις τους και τροποποίησε αναλόγως την εισήγησή της. Υπενθυμίζεται πως ο Κανονισμός είχε τεθεί από την Αντιδήμαρχο σε διαβούλευση- “εξαντλητική” όπως χαρακτηρίσθηκε- με τις παρατάξεις επί μήνες και είχε συζητηθεί δυο φορές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.  Εντούτοις χθες συνάντησε την αντίδραση στελεχών της Διοίκησης που διαφώνησαν και προτίμησαν να απέχουν της ψηφοφορίας, δημιουργώντας ερωτηματικά για το είδος της διαβούλευσης που είχε προηγηθεί εντός της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.

Υπερψηφίστηκε επιπλέον και ο Κανονισμός για την παραχώρηση χρήσης και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους Κοινόχρηστους Χώρους τριών Δημοτικών Κοινοτήτων- Αγ. Στεφάνου, Κρυονερίου και Δροσιάς-, καθώς και η ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες τόσο της μεταφοράς των ογκωδών απορριμμάτων όσο και της καθαριότητας των Κοινοχρήστων Χώρων, που εκκρεμούσαν από παλαιότερες συνεδριάσεις. Όλα τα παραπάνω θέματα απαιτούσαν την απόλυτη πλειοψηφία των 21 δημοτικών συμβούλων, με το τελευταίο- την καθαριότητα των Κοινόχρηστων- να αποσπά οριακά τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, με παριστάμενους και τους 20 δημοτικούς συμβούλους της Διοίκησης και με τη συμβολή του ανεξάρτητου Γρ. Ίσσαρη.