logo


Απάντηση στις αιτιάσεις της παράταξης της Διοίκησης δίνει με το παρακάτω Δελτίο Τύπου η Ενωτική Πρωτοβουλία και ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης, για την υπόθεση με την εμπορία νερού στο Κρυονέρι επί Κοινοταρχίας του. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Δελτίο για πρώτη φορά παρατίθενται στοιχεία από πλευράς του τέως Δημάρχου όσον αφορά στους λόγους που τον ανάγκασαν να στραφεί σε ιδιώτη για την προμήθεια νερού, ενώ τονίζεται πως τα εμπλεκόμενα μέλη της παράταξης θα δώσουν τις εξηγήσεις τους, όταν έρθει η ώρα, στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και όχι σε μια διοίκηση που «διαπομπεύει τους ενοχλητικούς πολίτες». Υπενθυμίζεται επιπλέον πως ήδη είναι κατατεθειμένη αγωγή του ίδιου κατά του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη για συκοφαντική δυσφήμιση, που θα εκδικαστεί στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ προ ημερών το Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε το λεγόμενο φύλλο ελέγχου σε όλους τους εμπλεκόμενους- αιρετούς αλλά και υπαλλήλους-, καταλογίζοντάς τους συνολικά 483.500 ευρώ. Αυτοί θα πρέπει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους:

«Ο συντάκτης του εν λόγω δελτίου τύπου χρησιμοποιεί επιλεκτικά στοιχεία  για ιδιοτελείς πολιτικούς – προεκλογικούς σκοπούς, προκειμένου να  μειώσει πολιτικούς του αντιπάλους, στοιχεία που δεν θα έπρεπε να δουν το  φως της δημοσιότητας εφόσον η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας,  χωρίς να έχουν αποδειχθεί και καταλογιστεί ευθύνες ή ενοχές. Τέτοιου  είδους πρακτικές και συμπεριφορές δεν προάγουν τα “κοινά”, αλλά  αντιθέτως τα υποβαθμίζουν, απογοητεύουν τους συμπολίτες μας και τους  απομακρύνουν.»

Μετά από το παραπάνω σχόλιο του διαχειριστή διαδικτυακής ομάδας τοπικής  ενημέρωσης για το τελευταίο δελτίο τύπου των “Ανοικτών Οριζόντων”, ίσως  το μόνο που πρέπει εμείς να προσθέσουμε είναι τα γεγονότα εκείνης της  περιόδου.

ΚΑΝΑΜΕ Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Το 2002, λόγω της ραγδαίας αστικοποίησης, η τότε Κοινότητα Κρυονερίου  είχε αυξημένες ανάγκες υδροδότησης, που σε συνδυασμό με την βεβαιωμένη  αδυναμία της ΕΥΔΑΠ να τις καλύψει, δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα  λειψυδρίας.  Από την άλλη, η τότε νομοθεσία άφηνε ελάχιστα περιθώρια  προμήθειας νερού από ιδιώτες, γεγονός που δημιουργούσε σύγκρουση  καθηκόντων για το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Κοινοτάρχη  Κρυονερίου: Αντιμετώπιση των αναγκών του κόσμου και ενδεχομένων  προβλημάτων δημόσιας υγείας ή γραφειοκρατική αντίληψη του νόμου «για να  είμαστε καλυμμένοι”;

Η απάντηση ήταν ομόφωνη: οι ανάγκες έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα πάση  θυσία και παράλληλα να ξεκινήσει μια προσπάθεια μόνιμης επίλυσης του  προβλήματος. Όπως και έγινε. Η Κοινότητα, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος, πέτυχε προμήθεια νερού στη μισή τιμή, από ό,τι θα πλήρωνε  στην ΕΥΔΑΠ, η οποία από το 2008 αύξησε την παροχή νερού το Κρυονέρι. Οι  επιλογές μας αυτές που ωφέλησαν διπλά την περιοχή, δικαιώθηκαν αργότερα  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που τις ενέκρινε.

ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ;

Γιατί τα αδιέξοδα της σημερινής διοίκησης είναι τόσα πολλά, η  ανικανότητά της τόσο μεγάλη και η ανευθυνότητά της τόσο τραγική. Για  κανένα πρόβλημα δεν φταίει η ίδια, αλλά πάντα και μόνο οι άλλοι… Για  αυτό προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου αλλού.

Αλλά, δυστυχώς, το κάνει με τρόπο ανέντιμο και φασιστικό. Εκμεταλλευόμενη τη θεσμική της εξουσία, διαρρέει αποσπασματικά και  διαστρεβλωμένα στοιχεία στα φιλικά της ΜΜΕ, ενώ παράλληλα απαγορεύει  στους αιρετούς την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα! Κι ακόμα, παραβιάζοντας  κάθε έννοια και διαδικασία προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών  δεδομένων, διαπομπεύει όσους συμπολίτες μας θεωρεί «ενοχλητικούς». Δεν  επιδιώκει την κάθαρση, αλλά την χρησιμοποιεί σαν μέσο για να  δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος όσων θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

Αύριο ποιος έχει σειρά άραγε;

Από μεριάς μας, συνειδητά κρατήσαμε χαμηλούς τόνους όλη αυτή την  περίοδο. Τα δε μέλη μας που εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν έδωσαν στη  δημοσιότητα όσα γνωρίζουν, γιατί σέβονται τη θεσμική διαδικασία του  Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όταν έρθει η ώρα,  εκεί θα καταθέσουν τα στοιχεία που υπάρχουν και απαλλάσσουν τον τότε  Κοινοτάρχη και τους Κοινοτικούς Συμβούλους. Και μετά θα στραφούν  εναντίον όσων σήμερα παραβιάζουν τους νόμους, γραπτούς και άγραφους,  ηθικούς.

Ελπίζουμε αυτά να είναι αρκετά προς το παρόν.

ΥΓ. Και με την ευκαιρία, ας μας απαντήσει σε κάτι ο κ. Ζαμάνης. Ως δήμαρχος, συνεργάστηκε ποτέ με τον συγκεκριμένο ιδιώτη – ‘νερουλά’, για ποιον λόγο και έναντι ποιου τιμήματος;

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ