logo


Κατά περίπου μία με δύο εβδομάδες αναμένεται να καθυστερήσει η συζήτηση και ψήφιση του «Κλεισθένη 1», από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να ξεκινήσει η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής την τρέχουσα εβδομάδα , αυτό θα γίνει τελικώς είτε την επόμενη είτε την μεθεπόμενη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή το αργότερο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Κι αυτό γιατί ενώ το νομοσχέδιο μετά και την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει την τελική μορφή του, πρέπει τις αμέσως επόμενες μέρες να κατατεθεί για έλεγχο και τελική έγκριση στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Στη συνέχεια θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτησή του και θα ακολουθήσει η εισαγωγή του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για συζήτηση και ψήφιση.

Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών, θα έχει ψηφιστεί πριν ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, στις 16 Ιουλίου.

πηγή: aftodioikisi.gr