logo


Πιο αντιφατικά πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν ακουστεί στην προχθεσινή (Τρίτη 19 Ιουνίου) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, και μάλιστα από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Θ. Στάικο, συνεπικουρούμενο από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Π. Ταουξή.

Η αντιφατικότητα ξεκίνησε με την επιστολή παραίτησης μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΑΠΗ Κρυονερίου, θέμα που ήρθε εκτός Ημερησίας Διατάξεως. Την επιστολή ο κ. Στάικος αρκέστηκε να την αναγνώσει, αλλά όχι και να τη μοιράσει, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μια που αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο, “δεν λειτουργεί ούτε με το γράμμα ούτε με το πνεύμα του νόμου”, όπως ο ίδιος δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου. Εντούτοις το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο διαχειρίζεται, προφανώς σύμφωνα και με το γράμμα και με το πνεύμα του νόμου, πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Δεν δίστασε μάλιστα ο κ. Στάικος να απονείμει τα εύσημα στον εαυτό του μια που, όπως είπε, “δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γινόταν στην ΕΣΤΙΑ αν δεν ήμουν εγώ που έχω γνώσεις και κάνω και δουλειά υπαλλήλου”.

Η αντιφατικότητα κλιμακώθηκε με επόμενη ατάκα του Προέδρου, σε σχέση με τη δράση του μέλους που παραιτήθηκε: Αν και όλοι παραδέχθηκαν πως υπήρξε εξαιρετικά δραστήριο, με πολυετή, συνεχή και αποτελεσματική προσφορά, εντούτοις “τον διακρίνει αυτονομία, που αν την αφήσουμε να αναπτυχθεί, θα το διαλύσουμε”, είπε ο κ. Στάικος, δίνοντας έτσι ένα στίγμα για το πώς θέλει να λειτουργεί το Νομικό Πρόσωπο του οποίου προϊσταται.

Η αντιφατικότητα ολοκληρώθηκε με τα όσα- με αφορμή την ίδια επιστολή- ελέχθησαν σχετικά με τη χρήση του λογότυπου του Δήμου σε ανακοίνωση του ΚΑΠΗ για τη συνδιοργάνωση του 9ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και χορωδιών πριν από λίγες ημέρες.

“Δεν μπορεί ο καθένας να τροποποιεί ή να αλλοιώνει το λογότυπο του Δήμου, θα γελάει ο κόσμος άμα τα δει αυτά”, τόνισαν- και πολύ σωστά!- τόσο ο Πρόεδρος όσο και η κ. Ταουξή. Μένει μόνο να απαντηθεί αν μπορεί ο καθένας- μάλλον ο… κανένας!- να το οικειοποιείται παράνομα επί τρίμηνο και εν συνεχεία να τη “βγάζει καθαρή” με ένα “εν είδει εξωδίκου” ή απλά οι παραπάνω αιρετοί, μαζί και η δημοτική σύμβουλος Σ. Ντούντα, μέλος και αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, έχουν επιλεκτική και βολική μνήμη.