logo


Την προσεχή Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Το πλέον ενδιαφέρον ανάμεσά τους είναι αυτό που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την τετραετία 2019-2022, μετά και από δυο εξαιρετικά επείγοντα έγγραφα από το Λογιστήριο του Κράτους στις 9 Μαρτίου και από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 4 Απριλίου. Η κατάρτιση του Προγράμματος- στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας για την υλοποίηση συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων την πενταετία 2018-2022- είναι υποχρεωτική, μια που έτσι δίνεται μια σαφής εικόνα των δημοσιονομικών ορίων και δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται για την επόμενη περίοδο, των βασικών πολιτικών κατευθύνσεων, καθώς και των προτεραιοτήτων της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, με συγκεκριμένους στόχους, χρονοδιαγράμματα και δείκτες υλοποίησης, ώστε να εξορθολογιστούν και να ελεγχθούν οι δαπάνες και η επίτευξη των εκάστοτε δημοσιονομικών στόχων.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την περιγραφή και αξιολόγηση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για τα δυο προηγούμενα χρόνια- 2016 και 2017- και τις προβλέψεις των δημοσιονομικών προοπτικών για το τρέχον έτος (2018), το έτος Προϋπολογισμού (2019) και την επόμενη τριετία (2020-2022).

Ειδικά για τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα Νομικά τους Πρόσωπα, τα έγγραφα του Λογιστηρίου και του ΥΠΕΣ  αναφέρονται στην ανάγκη κατάρτισης ρεαλιστικών προβλέψεων, που θα είναι συνεπείς με το εκάστοτε δημοσιονομικό πλαίσιο. Άρα τα έσοδα και οι δαπάνες που θα εγγραφούν στους σχετικούς πίνακες, θα πρέπει να είναι αυτά που αναμένεται να εισπραχθούν και αντίστοιχα να πληρωθούν στη διάρκεια του οικονομικού έτους, και όχι με βάση την πιθανή διαμόρφωση των πιστώσεων των Προϋπολογισμών.

Ενώ οι εγκρίσεις λογαριασμών εσόδων- εξόδων για το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου, καθώς και οι αμοιβές δικαστικών επιμελητών, προφανώς εκ παραδρομής αναγράφονται ως εισηγήσεις των Τεχνικών, και όχι των Οικονομικών, Υπηρεσιών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για την πληρωμή των ∆ικαστικών εξόδων και των τόκων υπερημερίας ∆ιαταγών Πληρωμής.

ΘΕΜΑ 2ο: Kατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ∆ημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠ∆Σ) 2019 – 2022 ∆ήμου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για αμοιβή δικαστικού επιμελητή.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ∆ΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τον Γ.Α.Σ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΘΟΥΝ στο super manket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου (ΑΠ:20401).

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου (20399).

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ “LONGEVITY-DIET” – ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ Β. ΑΡΑΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΑΛΦΑ -ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τoν Α.Σ. ΝΙΚΗΣ ∆ΡΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τον 1ος ΑΤΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ∆ΡΟΜΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.