logo


Τέσσερις μήνες μετά από την πτώση του πυλώνα φωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Σταμάτας, η βλάβη δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί, μια που η πρώτη εταιρεία που είχε επιλεγεί με απ’ ευθείας ανάθεση για την επισκευή της βλάβης δεν προσκόμισε ποτέ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αυτό διαπιστώθηκε στην προχθεσινή (15/6) κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου το εν λόγω  θέμα συζητήθηκε- κατεπειγόντως κι αυτό- εκτός Ημερησίας Διατάξεως.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, πυλώνας φωτισμού κατέρρευσε στο γήπεδο της Σταμάτας, λίγη ώρα μάλιστα αφού είχε ολοκληρωθεί αγώνας παιδιών, με αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε θύματα καθαρά από τύχη.

Πολύς λόγος είχε γίνει τότε σχετικά με την απόδοση- και την ανάληψη- ευθυνών και από ποιους, ενώ με απόφαση Δημάρχου ένα μήνα αργότερα, στις 9 Μαρτίου, προκρίθηκε η απ’ ευθείας ανάθεση τόσο για την αποκατάσταση του πυλώνα όσο και για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων φωτιστικών, μια που τα παλαιά είχαν θρυμματιστεί από την πτώση. Υλοποιώντας την απόφαση αυτή, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος κάλεσε την εταιρεία SUPPORT SOLUTIONS BUSINESS S.A. να υποβάλει προσφορά, ενώ η Οικονομική Επιτροπή, στις 26 Μαρτίου, επικύρωσε την ανάθεση. Η εταιρεία πράγματι κατέθεσε προσφορά- αλλά κανένα από τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητούσε η σύμβαση!

Δυο μήνες αργότερα (!), στις 26 Μαϊου, το Τμήμα Προμηθειών με έγγραφό του διαπιστώνει πως η εταιρεία έχει αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις της και έτσι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος στέλνει σε άλλον προμηθευτή πρόσκληση για να υποβάλει προσφορά, μια που ο πυλώνας παραμένει εκτός λειτουργίας και επικίνδυνος, ενώ και ο φωτισμός στο γήπεδο είναι ανεπαρκής.

Η σχετική απόφαση για απ’ ευθείας ανάθεση έναντι 22.600 ευρώ στην εταιρεία του Χ. Παπαευθυμίου (σ.σ. για την οποία κανένα άλλο στοιχείο δεν αναφέρεται στην απόφαση που ήδη έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια) ελήφθη στην προχθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, παρόντων- για μια ακόμη φορά- μελών μόνο από την παράταξη της πλειοψηφίας.