logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 12 Ιουνίου, σε ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πολύ σημαντικό έργο της αποχέτευσης στον Δήμο μας, υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία η υποκατάσταση της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ, η οποία εκδήλωσε αδυναμία εκτέλεσης του έργου, από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Ως δημοτική αρχή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης, στήριξαν την επιλογή της συνέχισης του έργου και όχι της κήρυξης της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ ως έκπτωτης, που είναι δεδομένο ότι θα σταματούσε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τη μείζονος σημασία για κάθε δημότη εργολαβία της αποχέτευσης.

Η επιλογή ήταν και είναι δύσκολη, αλλά συνάμα είναι επιλογή ευθύνης και όχι ανευθυνότητας. Είναι επιλογή με γνώμονα το συμφέρον του δημότη και την πρόοδο του τόπου, όχι την μικροπολιτική. Η υποκατάσταση της αναδόχου εταιρείας είναι ουσιαστικά ο μοναδικός τρόπος για να δούμε, επιτέλους, όλοι μας ως δημότες το έργο της αποχέτευσης να ολοκληρώνεται.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η σύμβαση του Δήμου με την Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ υπεγράφη από την προηγούμενη διοίκηση λίγες μόνο μέρες πριν λήξει η θητεία της. Από την πρώτη στιγμή η σημερινή διοίκηση, στηριζόμενη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και με τη συμπαράσταση της ευρείας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που αντιμετωπίζει το θέμα υπεύθυνα, προσπάθησε με κάθε τρόπο να προχωρήσει το έργο της αποχέτευσης, στο μέτρο που μπορούσε, παρά τα γνωστά προβλήματα της συγκεκριμένης αναδόχου εταιρείας.

Σήμερα, με την υποκατάσταση της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, οι υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου συνεχίζουν στον δρόμο της προόδου, αφήνοντας τους ελάχιστους ανεύθυνους ειδήμονες της μικροπολιτικής να παραμένουν παρατηρητές.