logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μία θαυμάσια εκδήλωση την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, απονεμήθηκαν τα βραβεία για τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με την ονομασία Arxellence που αφορούσε στον σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στον Άγιο Στέφανο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας του δημοτικού συμβούλου και αρχιτέκτονα  Δρα Ευάγγελου Λυρούδια, από την εταιρεία ALUMIL σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης, με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας, δίνοντας προτεραιότητα στην εύρυθμη λειτουργία του συνολικού συγκροτήματος, στη σχέση δομημένου και αδόμητου χώρου και στο αποτύπωμα του στο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Διονύσου στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε την εταιρεία για την επιλογή του Δήμου Διονύσου για τον διαγωνισμό και συνεχάρη τους μελετητές αρχιτέκτονες για τη συμμετοχή τους.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δοθούν ευκαιρίες δημιουργίας στους νέους αρχιτέκτονες, ώστε να αναπτυχθεί ένα οικιστικό περιβάλλον υψηλού επιπέδου στον δήμο μας, που θα έχει ως προϋπόθεση τον καλό σχεδιασμό και την ποιοτική αρχιτεκτονική» τόνισε ο κ. Δ. Ζαμάνης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου ανέφερε ότι θα δρομολογηθούν διαδικασίες για την  εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου και εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Λυρούδια για την διενέργεια του διαγωνισμού  καθώς και τη συμμετοχή του ως εκπρόσωπο του Δήμου σε όλη αυτή την προσπάθεια, την οποία έφερε σε πέρας με θαυμάσια αποτελέσματα.

Πριν την απονομή των βραβείων έγινε οπτική παρουσίαση των 50 μελετών που συμμετείχαν και οι οποίες θα εκτεθούν σε ειδική για το σκοπό αυτό έκθεση.

????????????????????????????????????

Νικητής του διαγωνισμού είναι ο κ. Στέφανος Αδαμάκης στον οποίο απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο από τον κ. Τάσο Κωτσιόπουλο αρχιτέκτονα – ακαδημαϊκό,  με  το δεύτερο βραβείο να απονέμεται στους κ.κ. Αθ. Αθανασόπουλο,  Αρ. Δημητρακόπουλο και το τρίτο στους κ.κ. Ευ. Αρβανίτη, Μ. Βελένη, Β. Γιαννάκη και Μ.  Χατζηιωαννίδου.

Επίσης, τιμήθηκαν με επαίνους οι κ.κ. Α. Ανδρουλακάκης, Α. Κυρατζής, Α. Τζαναβάρα, Κ. Αλιβιζάτος, Ι. Κιτάνης, Σ. Κασιμάτης και Κ. Λύτρα και με διακρίσεις οι κ.κ.  Ουρ. –  Μ. Αλτουβά, Αγγ. Σταμάτη, Γ. Λύκος, Γ. Κανάκης, Β. Παπακωνσταντίνου και Αθ. Κωνσταντινίδου. 

Την παρουσίαση των μελετών έκανε ο καθηγητής του  ΕΜΠ και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής κ. Μ. Τζιτζιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης,  ο διευθυντής Μarketing της εταιρείας  ALUMIL κ. Νίκος Σαλπιγγίδης, η δημοτική σύμβουλος κα Χρυσούλα Ντούντα, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Διονύσου κ. Γιώργος Πετρουλάκης καθώς και πλήθος αρχιτεκτόνων και μελετητών.