logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει, διαδικτυακά κυρίως, για την υπόθεση του κτηματολογίου και προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες γνωστοποιούμε τα εξής:

Η δημοτική Αρχή τον Αύγουστο του 2017, οριακά πριν την έναρξη λειτουργίας του κτηματολογικού γραφείου από το υποθηκοφυλακείο Καπανδριτίου (για τις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος), άσκησε αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Σ.τ.Ε. προκειμένου να εμποδίσει τη λειτουργία του.

Η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από τη δημοτική Αρχή είναι προφανής και οι λόγοι ήταν αφενός να πιέσει ώστε να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του  κτηματολογίου και αφετέρου να επισπεύσει τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Δεδομένου ότι έχει καταστεί κατανοητό στη συνείδηση και του πλέον καλόπιστου πολίτη,  μετά από 2 χρόνια αλλεπάλληλων αναβολών, πως  η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών δεν πρόκειται να τελεσφορήσει σύντομα – για να μην πούμε ποτέ – ειδικά για περιοχές της Αττικής σαν τη δική μας και δεδομένου ότι είναι καλύτερο ένα κακό κτηματολόγιο παρά καθόλου  κτηματολόγιο, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να σταματήσει την άσκηση κάθε ενδίκου μέσου κατά της λειτουργίας του κτηματολογίου.

Για την απόφασή της αυτή, δέχθηκε από την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας μία πολεμική, διατυπωμένη στην προσφυγή που άσκησε ο επικεφαλής της κατά των αντιστοίχων αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η δημοτική Αρχή προασπίζεται τα συμφέροντα των καταπατητών.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά αφού ουσιαστικά παρόμοια επιχειρηματολογία διατύπωνε η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και σε αντίστοιχες συζητήσεις για τα περιγράμματα των οικισμών των δασικών χαρτών –  ότι πρέπει δηλαδή να αναρτηθούν όπως λέει ο νόμος με κίτρινο περίγραμμα – αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι μέσα στους οικισμούς υπάρχουν δάση.

Η δημοτική Αρχή, σταθερή στις απόψεις της,  επιμένει ότι εντός των οικισμών μας δεν υπάρχει δάσος και ότι η λειτουργία κτηματολογίου, ακόμα και με προβλήματα, προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι των καταπατητών, απέναντι στις «παράλογες λογικές»  της πολιτείας και του  ελληνικού δημοσίου περί δάσους, που κρατούν επί δεκαετίες σε ομηρία όλο τον κόσμο και βέβαια και πολίτες του δήμου μας.

Η δημοτική Αρχή επιλέγει, όπως άλλωστε οφείλει, να υπερασπίζεται το δίκαιο των πολιτών και να είναι στο πλευρό τους και όχι να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους σοβαρότατα θέματα για ανεύθυνη μικροπολιτική αντιπαράθεση χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που αυτή μπορεί να προκαλέσει στις περιουσίες των συμπολιτών μας.