logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος ΕRASMUS+ με τίτλο «Theatre Unites Europe» πραγματοποιήθηκε, από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου 2018, στο Bludenz της Αυστρίας, με μεγάλη επιτυχία η τέταρτη εκπαιδευτική συνάντηση 6 μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Άνοιξης με μαθητές και μαθήτριες από τις χώρες – εταίρους του προγράμματος: Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία και φυσικά Αυστρία.
Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των Αυστριακών μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές μας :

ï ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Αυστρίας παρακολουθώντας μαθήματα (τέχνες, μουσική, τεχνολογία-πληροφορική) στο σχολείο υποδοχής  Bundesgymnasium Bludenz στο Bludenz, συμμετείχαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες, γνωρίζοντας τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

ï Συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις άλλες χώρες-εταίρους του προγράμματος (Ιταλία, Αυστρία, Ρουμανία, Τουρκία), με αποτέλεσμα να γράψουν, σκηνοθετήσουν και να παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο με θέμα την εκπαίδευση του μέλλοντος.

Επιπλέον, τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά αξιοθέατα και μουσεία στην ευρύτερη περιοχή (Feldkirch, Innsbruck, Sonnenkopf). Όλοι,  καθηγητές και μαθητές, εκπροσώπησαν το σχολείο μας αλλά και την χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτήν την τελευταία συνάντηση των 5 χωρών-εταίρων του προγράμματος. Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους από αυτό το ταξίδι, το οποίο θα τους μείνει, όπως είπαν, ΑΞΕΧΑΣΤΟ!

                                                                               Με εκτίμηση

                                                             Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης

                                                                              Ε. Κρεμμύδα