logo


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μέλη του προεδρείου και οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ της Ένωσης θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 9 το πρωί κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που τους απεύθυνε.

Ειδικότερα ο κ. Σκουρλέτης με επιστολές του κάλεσε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ  να υποβάλουν πρόσθετες παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι».

Η συνάντηση με την ΕΝΠΕ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 8 Ιουνίου  στις 12:00, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών στην επιστολή –πρόσκληση προς την ΚΕΔΕ αναφέρει ότι «κατά τη  διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης υπεβλήθησαν εκατοντάδες παρατηρήσεις και προτάσεις επί του σχεδίου νόμου από μέλη της ΚΕΔΕ, μεμονωμένα αυτοδιοικητικά στελέχη και φορείς, καθώς και από πολίτες. Επιπρόσθετες προτάσεις κατατέθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω της κοινοποίησης αποφάσεων που έλαβαν τις τελευταίες εβδομάδες τα Δημοτικά Συμβούλια αρκετών δήμων της χώρας.

Κατόπιν των παραπάνω, σας καλώ, εφόσον κι εσείς το κρίνετε χρήσιμο, σε συνάντηση για την υποβολή πρόσθετων παρατηρήσεων επί του συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου, την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, στις 09:00, στον 3ο όροφο του Υπουργείου Εσωτερικών».

Με αφορμή την πρόσκληση και την επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει τα εξής:

«Κρίνουμε ως θετική την πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση εργασίας προκειμένου να του καταθέσουμε εκ νέου τις θέσεις και τις προτάσεις μας για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την Αυτοδιοίκηση και τη Χώρα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας διαφαίνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση έχουν την πρόθεση και τη διάθεση να συζητήσουν και να προβούν σε αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις του επίμαχου νομοσχεδίου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο θεσμό που υπηρετούμε θα προσέλθουμε στη συνάντηση με την ελπίδα να γίνει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης. Προσδοκούμε η κυβέρνηση και το υπουργείο να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις μας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης και όχι την προώθηση ενός μοντέλου ετεροδιοίκησης. Η  Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για μία μεταρρύθμιση ουσίας  προς όφελος του θεσμού και της χώρας».

πηγή: localit.gr