logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Διονύσου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος στην προσπάθεια για να δημιουργηθεί στην πόλη ένα καλύτερο, ποιοτικότερο και πιο πράσινο περιβάλλον, μέσα από τη συνεργασία Δήμου και πολιτών, ξεκινούν την περιβαλλοντική εκστρατεία «Για ένα δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο». Στόχοι της εκστρατείας είναι η καθαριότητα του δήμου, η μεγαλύτερη ανακύκλωση, η προστασία του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας  και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών.

Στο  πλαίσιο αυτό της εκστρατείας, ο Δήμος Διονύσου εξέδωσε και θα διανείμει σε όλους τους δημότες τον  συνοπτικό Κανονισμό Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. Ένα φυλλάδιο 16 σελίδων, το οποίο ενημερώνει τους δημότες, τους  κατοίκους και τις επιχειρήσεις, για τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε όλοι μας ώστε να συμβάλλουμε στην τήρηση της καθαριότητας και  στην αποτροπή της ρύπανσης του περιβάλλοντος, για να έχουμε ένα βιώσιμο και πιο πράσινο δήμο.

Παράλληλα, ο Δήμος Διονύσου ξεκινά τη δημιουργία της Περιβαλλοντικής Ομάδας Εθελοντών, όπου μπορεί να συμμετέχει ο κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται και η οποία θα πραγματοποιεί δράσεις αισθητικής αναβάθμισης και καθαρισμού εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου καθώς και εκδηλώσεις και προγράμματα ενημέρωσης και δραστηριοποίησης των πολιτών για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης:

«Επιλέξαμε συμβολικά τη σημερινή ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να ξεκινήσει η εκστρατεία καθαριότητας  “Για ένα δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο”.  Μία εκστρατεία ενημέρωσης και συστράτευσης όλων των πολιτών στον κοινό στόχο για έναν καθαρό, έναν πράσινο δήμο.

Εδώ και σχεδόν τέσσερα  χρόνια η προσπάθεια της δημοτικής μας αρχής προς αυτή την κατεύθυνση δεν σταματάει ούτε στιγμή. Μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έγιναν και γίνονται πολλά, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Χρειάζεται όμως όλοι να συμμετέχουμε. Γιατί ο σεβασμός στο περιβάλλον και η προστασία του είναι υποχρέωση του Δήμου, αλλά και καθήκον του κάθε δημότη και δείγμα πολιτισμού όλων μας συλλογικά ως κοινωνία.

Σας καλώ λοιπόν,  όλους,  να συμβάλλουμε μαζί σε αυτή την προσπάθεια,  σε αυτή την εκστρατεία. Για να έχουμε τον δήμο που θέλουμε, τον δήμο που μας αξίζει».