logo


Εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Διονύσου για το Κτηματολόγιο. Πιο συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο Δήμος ενόψει της αυριανής (6/6) εκδίκασης ενώπιον του ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης του Κτηματολογίου. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, έχουν προσκληθεί και θα παρίστανται τόσο ο πληρεξούσιος δικηγόρος Α. Γεωργακόπουλος που το περασμένο καλοκαίρι πέτυχε την αναστολή λειτουργίας του Κτηματολογίου, όσο και ο υποθηκοφύλακας Χρ. Χριστόπουλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα εμμείνουν στην παραίτηση του Δήμου από τα ένδικα μέσα ή θα προσανατολισθούν στις ενέργειες που προτείνει ο κ. Γεωργακόπουλος σε  πρόσφατες ανοιχτές επιστολές του: Αναβολή της υπόθεσης ή αίτημα για προθεσμία, ώστε να δοθεί χρόνος στο Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα και εν συνεχεία αυτό πλέον να αποφασίσει οριστικά για το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο Δήμος Διονύσου, δια του κ. Γεωργακόπουλου, το περασμένο καλοκαίρι είχε καταθέσει στο ΣτΕ  αίτηση αναστολής και ακύρωσης της λειτουργίας του Κτηματολογίου. Η μεν αίτηση αναστολής είχε γίνει αμέσως δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εκκρεμούσε η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου. Το Μάρτιο και Απρίλιο, όμως, ο Δήμος Διονύσου εκτιμώντας πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει, με δυο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής παραιτήθηκε από την άσκηση ενδίκων μέσων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων καθώς και επιστολές του πληρεξούσιου δικηγόρου, που χαρακτήριζε την παραίτηση αυτή “επιβλαβή για όλους ανεξαιρέτως, δημότες και μη”.

Το ίδιο θέμα, που αφορά στην ορθότητα ή μη των πρόσφατων αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για το Κτηματολόγιο, περιλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεθαύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου, δηλαδή μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, γεγονός που με τη σειρά του είχε δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.