logo


Με τις παρατηρήσεις του Αντιδημάρχου Β. Δαρδαμάνη, της συναδέλφου του Α. Πέππα, του Γ. Κανατσούλη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας καθώς και του επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου «παρατηρητή» Γ. Ζυγούνα, ψηφίστηκε σήμερα 30 Μαϊου κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Κανονισμός Λειτουργίας και Παραχώρησης των Πολιτιστικών Κέντρων του Δήμου Διονύσου.

Οι παρατηρήσεις και διορθώσεις αφορούσαν κατά κύριο λόγο σε διαδικαστικά ζητήματα, ενώ ευρεία συζήτηση έγινε για την ανάγκη ο Κανονισμός να είναι λειτουργικός ως πλαίσιο, παράμετρο που έθεσε ο κ. Ζυγούνας, άρα να μην εξαντληθεί σε λεπτομέρειες.

Ένα ακόμη σημείο που απασχόλησε την Επιτροπή, ήταν και αυτό της ευθύνης- και ποιος θα τη φέρει. Έτσι αναθεωρήθηκε η αρχική πρόβλεψη του Κανονισμού περί αναζήτησης ευθύνης και από εθελοντές, και πλέον περιορίζεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες που θα ορίζονται από τη Διοίκηση, στους τοπικούς Προέδρους, στους καθηγητές των  μαθημάτων και στους εκπροσώπους των φορέων που ζητούν τα Κέντρα για την πραγματοποίηση δράσεων.

Ο Κανονισμός υπερψηφίστηκε με τις 6 θετικές ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ λευκή ψήφο έδωσαν οι Γ. Κανατσούλης και Γ. Τσουδερός από την Ενωτική Πρωτοβουλία, επιφυλασσόμενοι και για περαιτέρω ενδεχομένως επισημάνσεις όταν το θέμα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική του έγκριση, σε μια απόφαση που θα απαιτεί- ως κανονιστική- την απόλυτη πλειοψηφία των μελών, δηλαδή 21 ψήφους.