logo


Με αεροπανώ, όπως και πέρυσι, η Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας καλεί τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, μια που η αντιπυρική πείοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά από την 1η Μαϊου. Παράλληλα, όπως ενημέρωσε την Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος Β. Πέππας, έχουν ετοιμαστεί περί τις 400 επιστολές προς τους ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων της περιοχής με την αντίστοιχη προτροπή. Αύριο, συμπληρώνει ο κ. Πέππας, οι επιστολές θα μεταφερθούν στο κεντρικό Δημαρχείο από όπου και θα ταχυδρομηθούν στους παραλήπτες τους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη (Άρθρο 94 παρ. 26), αλλά και με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, προβλέπεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβαίνουν σε τακτικό καθαρισμό, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, οπότε και επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται, καθώς και η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433ΠΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως οι περιπτώσεις όπου ο καλλικρατικός Δήμος Διονύσου επενέβη για αυτεπάγγελτο καθαρισμό ιδιωτικού οικοπέδου μέχρι σήμερα είναι ελάχιστες, παρόλο που κάθε χρόνο προβάλλει και από τα 7 Τοπικά Συμβούλια ως επιτακτική ανάγκη η παραπάνω δυνατότητα.