logo


Μετά από δίμηνη απραξία συνεδριάζει και πάλι αύριο Τετάρτη 30 Μαϊου στις 11.30 το πρωί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Διονύσου, με Ημερήσια Διάταξη 8 θεμάτων. Ανάμεσά τους, για μια ακόμη φορά ο Κανονισμός Λειτουργίας και Παραχώρησης των Πολιτιστικών Κέντρων, καθώς και ο προσδιορισμός των προϋποθέσεων για “τραπεζάκια έξω” στους καταστηματάρχες της περιοχής, μετά και από σχετικά αιτήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Κανονισμός για τα Πολιτιστικά Κέντα έχει συζητηθεί ακόμη δυο φορές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, επειδή η διαβούλευση που είχε προηγηθεί τόσο με τις παρατάξεις της μειοψηφίας όσο και εντός της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας είχε θωρηθεί ανεπαρκέστατη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση της Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Π. Ταουξή πριν από δυο μήνες, όταν επεσήμαινε με έντονο ύφος πως στον Κανονισμό μνημονεύονταν τέσσερα, αντί για πέντε, Πολιτιστικά Κέντρα: «Είναι δυνατόν να βάζουμε την ενοικιαζόμενη αίθουσα στη Ναυαρίνου στην Άνοιξη, και όχι το ιδιόκτητο, δίπλα στο Δημοτικό Κατάστημα, άσχετα αν σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη;» είχε αναρωτηθεί τότε η κ. Ταουξή.

Αυτη είναι και η πρώτη διόρθωση στον Κανονισμό που θα συζητηθεί αύριο το πρωί, μια που πλέον συμπεριλαμβάνεται και το Πολιτιστικό της Άνοιξης.

Διορθώσεις επίσης έχουν γίνει στην περιγραφή των Πολιτιστικών Κέντρων, όπως σ’ αυτό της Δροσιάς, που η χωρητικότητά του έχει  αναθεωρηθεί προς τα πάνω, ενώ δεν θεωρείται κατάλληλο για θεατρικές παραστάσεις.

Επιπλέον προβλέπεται λεπτομερώς σε ποιους- νομικά ή και φυσικά πρόσωπα- μπορεί να παραχωρεί ο Δήμος τα Πολιτιστικά Κέντρα, καθώς και για ποιες δράσεις.

Όσο για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας των Κέντρων, με την κατοχή μάλιστα κλειδιών, οι υπεύθυνοι αναφέρονται σε λίστα, αρχής γενομένης με υπηρεσιακούς παράγοντες, και εκτός ωραρίου αν το επιθυμούν. Ακολουθούν οι Τοπικοί Πρόεδροι, εφόσον το δηλώσουν γραπτώς, άτομα (εθελοντές ή όχι) που θα οριστούν από την αρμόδια Αντιδημαρχία σε συνεργασία με αρμόδια Επιτροπή, και τέλος οι καθηγητές των επιμορφωτικών θεμάτων εφόσον κι αυτοί το δηλώσουν γραπτώς.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1o: Αφαίρεση εύκαμπτων ελαστικών κυλίνδρων έναντι της εισόδου Στάθμευσης της ιδιοκτησίας επί της οδού Δήμητρος 2 στη ΔΚ Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση μελέτης εγκατάστασης και λειτουργίας νέας φωτεινής σηματοδότησης (διάβασης πεζών) επί της Λ. Δροσιάς – Σταμάτας στον Δήμο Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3o: Λήψη απόφασης περί κύρωσης ή μη της Παρόδου Μεγ.Αλεξάνδρου 21 της ΔΕ Άνοιξης ως κοινόχρηστης οδού σύμφωνα με το άρθρο 35 του ν.3937.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας-παραχώρησης πολιτιστικών κέντρων Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης περί παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

ΘΕΜΑ 7ο: Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) επί του Οδοστρώματος οδών πέριξ πλατειών της ΔΚ Αγ.Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης σχετική με τις βεβαιώσεις υψομέτρου.